Cod galben de ceață, ghețuș și polei, 29 decembrie 2021. Toate avertizările
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
COD GALBEN de ceață / Foto: Pixabay
COD GALBEN de ceață / Foto: Pixabay
Meteorologii au emis, miercuri, mai multe avertizări.

Meteorologii au emis, miercuri dimineață, mai multe avertizări Cod galben de ceață, ghețuș și polei, valabile în patru județe din țară.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Huedin, Poieni, Căpușu Mare, Sâncraiu, Izvoru Crișului din județul Cluj. În aceste zone se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

O altă avertizare vizează zonele joase ale județelor Argeș și Dâmbovița, unde se va semnala izolat burniță ce depune polei.

Și zona joasă a județului Gorj este sub avertizare Cod galben de ceață cu scăderea vizibilității, care va favoriza formarea ghețușului.

Toate avertizările sunt în vigoare până la ora 9.00.

Vreme ianuarie 2022. Florinela Georgescu: Cele mai scăzute temperaturi din tot timpul anului 

Directorul Școlii Naționale de Meteorologie (SNM), Florinela Georgescu, a vorbit, la DCNewsTV, despre semnalul cu privire la vreme în luna ianuarie.

„Este foarte posibil ca prima parte a lunii ianuarie să înceapă cu temperaturi mai scăzute. Tot avem acest semnal că luna ianuarie, cel puțin prima parte, ar putea să fie cu temperaturi apropiate de normă sau sub normă. Chiar și normale, înseamnă temperaturi destul de scăzute, pentru că știm că luna ianuarie este luna cu temperaturile cele mai scăzute din tot timpul anului. Dacă spunem că ianuarie va fi o lună normală din punct de vedere termic, înseamnă că va trebui să ne așteptăm și la perioade cu temperaturi mai scăzute”, a precizat Florinela Georgescu, în emisiunea DCNews. 

 

Proiecte majore la ANM. Elena Mateescu: În 2022, provocările vor fi la fel de mari

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre proiectele de viitor ale instituției:

„Pentru 2022, cu siguranță provocările vor fi la fel de mari. În ianuarie trebuie să pornim cu implementarea celor două obiective din cadrul proiectului Inframeteo: construcția clădirii viitorului Centru European de Agrometeorologie și achiziția celor șapte radare noi Doppler, care sunt obiective semnificative finanțate prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare) 2014-2020.

Și, sigur că da, activitatea operațională de prognoză și avertizare, pentru că observăm de la an la an provocări din ce în ce mai mari în ceea ce privește numărul alertelor meteorologice și relația cu publicul către care trebuie să venim și să aducem la zi toate informațiile necesare“, a precizat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel