Cod galben de caniculă în Bucureşti. Prefectul Toni Greblă, solicitare către primăriile de sector
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la asim alnamat, Pexels
Fotografie de la asim alnamat, Pexels
În urma avertizării de Cod Galben de caniculă, prefectul Capitalei, Toni Greblă, a transmis un mesaj primarilor de sector. 

Prefectul Toni Greblă cere, în contextul avertizării meteorologice de Cod galben, primarului general și primarilor de Sector să acorde o atenţie deosebită pentru asigurarea continuităţii în furnizarea utilităţilor și menținerea unui contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice

„Având în vedere actualizarea avertizării meteorologice de Cod galben, emisă astăzi, 01.07.2022, de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 2 – 3 iulie, când va fi înregistrat un disconfort termic ridicat, Prefectul Capitalei, domnul Toni Greblă, a solicitat Primăriilor de la nivelul Municipiului București să ia măsurile care se impun pentru protejarea cetățenilor și pentru prevenirea apariţiei unor factori de risc ce pot afecta starea de normalitate a vieţii social – economice a Capitalei, precum şi pentru monitorizarea cu atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice periculoase, astfel încât, în cazul unor situaţii de urgenţă, autoritățile să poată să intervină în timp util”, potrivit unui comunicat de presă, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, Toni Greblă, președintele Comitetului Municipiului București pentru situații de Urgență, a solicitat primarului general și primarilor de Sector să acorde o atenţie deosebită pentru asigurarea continuităţii în furnizarea utilităţilor pentru populaţie şi suplimentării, dacă este cazul, a echipelor de intervenţie, astfel încât să se acţioneze operativ pentru remedierea eventualelor avarii.

„De asemenea, Prefectul Municipiului București a dispus menținerea unui contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ, în cazul producerii de avarii. Totodată, Prefectul Capitalei a solicitat luarea măsurilor necesare pentru protejarea persoanelor vulnerabile, a căror stare de sănătate ar putea fi afectată în perioada caniculară”, mai transmite Prefectura Capitalei.

Toni Greblă cere măsuri în Capitală, în fața valului de caniculă: stropirea asfaltului și RO-Alert

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a cerut autorităţilor din subordine măsuri, în condiţiile în care sunt prognozate depăşiri ale indicelui de confort termic, precum stropirea asfaltului, dimineaţa şi seara, precum şi mesaje Ro-Alert, în cazul avertizărilor nowcasting de cod roşu sau portocaliu.

"Având în vedere că, în următoarele zile, sunt prognozate depășiri ale indicelui de confort termic la nivelul Municipiului București, Prefectul Capitalei, domnul Toni Greblă, a solicitat autorităților administrației publice locale să ia toate măsurile care se impun pentru protejarea populației. Planurile de măsuri și acțiuni specifice sezonului de vară trebuie să fie puse în aplicare în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) nr. 64/2022. Totodată, președintele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, domnul Toni Greblă, a solicitat membrilor CMBSU să urmărească personal implementarea măsurilor stabilite”, potrivit unui comunicat de presă, citat de Mediafax.

În conformitate cu Hotărârea CMBSU nr. 64/2022, Prefectul Capitalei a solicitat să fie puse în aplicare măsurile stabilite prin Planul pentru prevenirea, diminuarea și atenuarea efectelor negative ale caniculei și secetei, precum și altor fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în perioadele de vară pe teritoriul municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel