Cocoș câștigă procesul cu Adevărul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Adevarul_holding
Adevarul_holding

MediaSind a anunțat că trustul Adevărul a mai pierdut un proces. Tribunalul București și Curtea de Apel au obligat  S.C. ADEVARUL S.A. să plătească contravaloarea sporului de fidelitate, contravaloarea sporului de vechime și contravaloarea orelor suplimentare lucrate, precum și a cheltuielilor de judecată, prevăzute  în Contractul Colectiv de Muncă din mass-media lui Cătălin Cocoș.

Cătălin Cocoş, fost angajat la Adevărul Holding, și al cărui blog a fost banat în redacţie, iar apoi i-a fost luat computerul, a câştigat procesul intentat trustului lui Dinu Patriciu. În comunicatul remis presei se arată că:

Faptul că avem drepturi este confirmat şi de amenzile pe care Inspecţia Muncii le-a dat celor de la Adevărul, dar şi altor patroni de presă, în urma controalelor făcute la sesizarea MediaSind. Din ce ştiu eu, numai AH a plătit 30.000 de lei amenzi pentru nerespectarea legislaţiei muncii. 10.000 de lei au plătit numai în urma unei sesizări făcute de mine :) . Trebuie precizat şi că organizaţia sindicală a sesizat Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ), care a catalogat Adevărul Holding ca fiind „o societate necinstită”, ceea ce înseamnă mult. Când o organizaţie de acest nivel spune că ai mâinile murdare şi funingine în suflet… cam trebuie să te pună pe gânduri.

Cum am spus şi în text, avocaţii sunt un element esenţial în războiul ăsta. Un avocat bun îţi dă siguranţă şi linişte. Radu Popescu, avocatul cu care colaborează MediaSind, este recomandarea mea, chiar dacă nu am lucrat foarte mult cu el. Se vede când cineva îşi dă interesul şi când nu. Cred şi sper că v-am oferit destule argumente şi suficient curaj să vă cereţi drepturile. Sunt banii voştri, munciţi din greu – mai ales că la Adevărul vi se cere tot mai mult conţinut pentru tot mai puţini bani. Povestea cu jurnalistul care este mai mult decât un soldat unversal este pentru proşti. Plătiţi pentru ce le cereţi oamenilor să facă!, conform comunicatului fostului redactor al ziarului Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel