Coco Chanel: Femeile care poartă aceste 4 culori nu vor plictisi niciodată
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Rochia neagră rămâne piesa de rezistenţă din garderoba oricărei femei Foto: Pexels
Rochia neagră rămâne piesa de rezistenţă din garderoba oricărei femei Foto: Pexels
Iată patru culori care vor fi mereu în trend, dacă e să ne luăm după celebra Coco Chanel. Aceasta crede că negrul şi roşul au puterea să scoată pe oricine din anonimat, chiar dacă se spune că negrul te afundă şi mai mult în mulţime şi nu te ajută să te remarci. 

Coco Chanel este una dintre cele mai influente femei ale secolului trecut. Pe lângă faptul că a creat adevărate capodopere vestimentare, ea a simțit foarte fin natura unei femei, dar și tendințele seculare ale modei. De aceea, sfaturile ei sunt valabile şi astăzi. Iată 4 culori care, în opinia franțuzoaicei, arată superb pe silueta oricărei femei, accentuează trăsăturile feţei și nu se vor demoda niciodată.

NEGRU

Culoarea, sau mai degrabă nonculoarea, neagră a fost preferata a ei. Datorită lui Chanel, negrul a devenit un simbol al eleganței și senzualității, şi nu doar ceva care aminteşte de funeralii. De altfel, negrul a fost prezent în cele mai renumite creații ale ei: bluza în dungi bicolore, jacheta din tweed, poșeta 2.55, pantofii Chanel și bineînțeles, clasica rochie neagră. Negrul pare să fie cea mai populară nuanţă din lume, fiind considerat practic şi universal.

ROZ-PUDRAT

Mademoiselle Chanel s-a îndrăgostit de această culoare la 13 ani, când a văzut pentru prima dată piesa “Dama cu camelii“. De aceea, când a devenit creatoare de modă a folosit această culoare de mai multe ori, în special pentru confecționarea jachetelor din tweed. Tweed-ul era considerată o stofă dură, numai bună pentru bărbați, însă Coco a îndrăgit acest material în anii ’20, în timpul unei călătorii în Scoția. Iar 30 de ani mai târziu a creat celebra jachetă și a feminizat-o cu roz. Culoarea roz-pudrat arată delicat, grațios și feminin. Ea adăuga look-ului prospețime și întinerește imaginea oricărei femei.

ROȘU

Roșul este o culoare pretențioasă, care a avut dintotdeauna o aură mistică, fermecătoare, asociată cu păcatul și pasiunea. Roșul este o culoare universală, care întinerește și împrospătează imaginea unei femei. Atunci când îmbraci o ținută gri, lipsită de splendoare și formă, vrei nu vrei, te simți mai tristă și mai plictisită decât de obicei. Iar când îmbraci o haină vibrantă și expresivă, îți încarci din nou bateriile și viața capătă o nouă culoare.

ALB ÎN COMBINAȚIE CU NEGRU

Bluza în dungi bicolore a devenit populară anume datorită ei. Inspirată de uniforma în dungi a marinarilor francezi pe care i-a văzut pe Coasta de Azur, în anul 1917, Coco Chanel și-a lansat colecția de haine tematice, transformând tricoul nautic într-un articol de garderobă pentru femei, care se bucură de popularitate până în ziua de azi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel