Data publicării:

Coca-Cola HBC va plăti 88 de milioane de euro pentru achiziţionarea producătorului italian de apă minerală Lurisia

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Coca-Cola HBC, care îmbuteliază produsele Coca-Cola în Europe, a acceptat să cumpere producătorul italian de apă minerală şi băuturi răcoritoare Lurisia, într-o tranzacţie evaluată la 88 de milioane de euro (97 de milioane de dolari), transmite Reuters.

Achiziţia, realizată împreună cu grupul Coca-Cola, va permite îmbuteliatorului să-şi adauge în portofoliu branduri italiene premium, care includ băuturi din plante şi ceaiuri cu gheaţă.

Coca-Cola HBC, listată la Bursa de la Londra, va cumpăra compania de la un grup de investitori, care includ fondul italian de private equity IDeA Taste of Italy şi retailerul alimentar Eataly Distribuzione.

Ca parte a tranzacţiei, şefii Lurisia, Piero Bagnasco şi Alessandro Invernizzi, vor rămâne în Boardul companiei.

Coca-Cola are în portofoliu peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare, carbogazoase şi necarbogazoase şi aproape 3.900 de produse.

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel