Coca-Cola dezminte interpretările eronate despre răcoritoarele companiei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Coca-Cola face precizări în legătură cu anumite informații  care au apărut în presă despre produsele companiei. „În ultimele două zile, au intrat în atenţia presei din România articole şi interpretări eronate despre băuturile răcoritoare produse de Compania Coca-Cola şi ingredientele acestora, cum ar fi fructoza, cofeina, acidul fosforic, caramelul. Dorim să facem o serie de clarificări", se arată într-un comunicat al companiei.

 "Fructoza/siropul de fructoză-glucoză nu este folosit(ă) ca ingredient în băutura răcoritoare Coca-Cola comercializată în România. Siropul de fructoză-glucoză este un îndulcitor obţinut din porumb. Este sigur, are un aport de calorii identic cu al zahărului şi este metabolizat în mod similar de către organismul nostru.

Consumată de secole, cofeina se găseşte în stare naturală în frunzele de ceai, în boabele de cafea şi în boabele de cacao. Cofeina este sigură, fiind unul dintre ingredientele alimentare cel mai atent studiate din lume. Cantitatea de cofeină din băuturile noastre carbogazoase este relativ mică. De fapt, cofeina dintr-o porţie de 250 ml de Coca-Cola (aprox 24 mg) reprezintă o treime din nivelul aflat în aceeaşi cantitate de cafea şi jumătate din nivelul aflat într-o cantitate similară de ceai.

Acidul fosforic – folosit în băutura răcoritoare Coca-Cola – conţine fosfor, un mineral întâlnit într-o gamă largă de alimente. Mulţi oameni sunt surprinşi să afle că la fel de mult fosfor, ca într-o băutură tip cola, se găseşte şi într-un pahar de suc de portocale.

 Consumul băuturilor carbogazoase cu cofeină şi/sau acid fosforic nu afectează oasele şi nu provoacă osteoporoză. Vârsta, apartenența la sexul feminin, antecedentele familiale, menopauza, nutriţia nepotrivită, aportul insuficient de calciu şi vitamina D, activitatea fizică insuficientă, fumatul şi excesul de alcool reprezintă factorii de risc pentru osteoporoză, enumeraţi de Fundaţia Internaţională pentru Osteoporoză.

Caramelul nu reprezintă o amenințare la adresa sănătății umane

 Coloranţii Caramel sunt folosiţi în alimente încă din secolul al XIX-lea, fiind evaluaţi şi aprobaţi ca siguri pentru utilizare în industria alimentară de către autorităţile de siguranță alimentară. Colorantul Caramel din produsele noastre este sigur, fiind unul din cele 4 categorii de caramel aprobate pentru utilizare ca şi colorant alimentar în Uniunea Europeană. 4-MEI este un produs secundar care apare în timpul procesării diferitelor ingrediente și alimente, inclusiv caramel. Urme de 4-MEI pot fi găsite în multe alimente şi băuturi, inclusiv în produse de panificație, cafea, pâine, melasă, sos de soia, sosuri de carne, unele beri şi Coca-Cola. Mai multe agenţii de reglementare, inclusiv Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA), au declarat recent că nivelurile de 4-MEI din alimentele şi băuturile care conţin caramel nu reprezintă motive de îngrijorare. Coloranţii Caramel au fost obiectul unor testări toxicologice ample, iar ştiinţa demonstrează că 4-MEI din alimente şi băuturi nu reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii umane.

 Angajamentul nostru de a furniza produse de cea mai înaltă calitate și la cele mai înalte standarde de siguranță alimentară rămâne principala noastră prioritate. Vom continua să ne bazăm pe cercetări științifice reale și nepărtinitoare, pentru a ne asigura că produsele noastre sunt sigure.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel