Data actualizării:
Data publicării:

Cobra încolțit: Adrian Ilie, condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Adrian Ilie, fostul mare atacant al României, al Valenciei și al Stelei București, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare de Judecătoria Sectorului 4 din București. 

Decizia vine în urma unui incident petrecut în iulie 2023, când Adrian Ilie a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Instanța a hotărât amânarea executării pedepsei, astfel încât „Cobra” nu va fi închis, dar va fi supravegheat timp de doi ani, în care va trebui să respecte anumite reguli stricte pentru a nu fi privat de libertate, potrivit gsp.ro.

Obligațiile stabilite de organele judiciare pe care Adrian Ilie trebuie să le respecte sunt:

1. Prezentarea la Serviciul de Probaţiune Braşov, la datele fixate de acesta.

2. Primirea vizitelor consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa.

3. Anunțarea în prealabil a schimbării locuinței și a oricărei deplasări care trece de 5 zile, respectiv întoarcerea.

4. Comunicarea schimbării locului de muncă atunci când este cazul.

5. Comunicarea informațiilor și documentelor care să permită controlul mijloacelor sale de existență.

Adrian Ilie are la dispoziție 10 zile pentru a face apel. În plus, fostul fotbalist este obligat să achite și 1.500 de lei, sumă ce reprezintă cheltuielile judiciare.

Detaliile incidentului

În luna iulie a anului trecut, Adrian Ilie a fost oprit de Poliția Rutieră pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. Aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar fostul fotbalist a fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru prelevarea de probe biologice. Ilie a refuzat să coopereze, motiv pentru care polițiștii i-au deschis un dosar penal.

Comunicatul Poliției Rutiere

„La data de 22 Iulie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din Sectorul 1, au oprit pentru control un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat. Polițiștii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul INML, unde a refuzat prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Conform Legii, șoferii prinși beți la volan cu o alcoolemie de peste 0,80g/l în sânge (echivalentul unei concentrații de 0,40mg/l în aerul expirat) sunt încadrați la infracțiune și riscă să fie pedepsiți drastic «cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală».

În cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări IN REM (cu privire la faptă) în conformitate cu prevederile art. 337 alin. (1) din Codul Penal”.

Adrian Ilie rămâne astfel sub supravegherea autorităților pentru următorii doi ani, timp în care trebuie să îndeplinească toate condițiile impuse de instanță pentru a evita o eventuală pedeapsă cu închisoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel