Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios. Sursa - Pexels
Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios. Sursa - Pexels
Coastele de porc, gătite cu prune și miere, sunt suculente și parfumate. Carnea coaptă într-un sos dulce de miere este incredibil de gustoasă.

Pentru a găti coaste de porc cu prune și miere vei  avea nevoie de:

1-1,5 kg de coaste de porc;

0,5 kg de prune uscate;

2 linguri de miere;

150 grame de zahăr;

2 linguri de ulei vegetal;

piper negru și sare du gust;

boia de ardei roşu;

3 frunze de dafin;

apă.

Cum se face rețeta

Spală coastele de porc în apă rece și usucă-le cu prosoape de hârtie. Taie-le apoi în porții. Prunele trebuie spălate și puse la înmuiat în apă rece, timp de 15 minute.

Încinge tigaia. Coastele uscate trebuie prăjite într-o cantitate mare de ulei vegetal. Adăugă sare și piper și amestecă.

Vinete umplute cu carne: înainte de a le găti, bate bine legumele cu un sucitor

Trimite coastele prăjite într-un ceaun și adaugă puțină apă, care nu trebuie să acopere complet carnea. Coastele se fierb timp de 40 de minute.

Între timp, pregătește un sirop de zahăr. Pentru asta, dizolvă zahărul într-un pahar cu apă. Când coastele sunt aproape gata, adaugă prunele uscate și siropul de zahăr. Coastele cu prune și siropul de zahăr se mai fierb 20 de minute.

Adaugă frunzele de dafin și două linguri de miere, care trebuie, mai întâi, topite în cuptorul cu microunde. Amestecă bine și lasă coastele să mai fiarbă 15 minute.


Salvează ușor friptura arsă: două moduri simple care îți sunt de ajutor

La servire, coastele pot fi decorate cu verdeața preferată. Mâncarea se potrivește perfect cu un piure de cartofi sau o salată de legume. Poftă bună!

BONUS. Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini  

Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor,  iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.

Ingredientele de care ai nevoie:

file de pui - 4 bucăți,

cartofi - 12 bucăți,

brânză - 500 de grame,

maioneză sau smântână - 150 de grame,

2 - cepe,

ulei vegetal - 2 linguri,

sare și piper după gust.

Cum se prepară rețeta   

Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.

Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă.  Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.

Roșii în suc propriu: fără oțet și fără conservanți. Rețeta rapidă

Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună! 

BONUS: Piure delicios de cartofi. Trucurile care transformă un preparat banal într-o capodoperă culinară

La prima vedere, pare că este simplu să prepari un piure delicios de cartofi.

Cu toate acestea, în realitate, nu este deloc așa. Dar sunt mici secrete care vă vor permite să gătiți un piure delicios.
 
În primul rând, trebuie să știți că nu orice soi de cartofi este potrivit pentru piure. Unele soiuri ale acestei legume nu se fierb. Prin urmare, acordați atenție soiurilor cu amidon.

Salată de castraveți proaspeți și crocanți pentru iarnă: se prepară foarte rapid și este plină de vitamine

Nu gătiți piureul în apă. Dacă folosiți apă, piureul va avea un gust banal și fad. Pentru a face cartofii incredibil de gustoși și fragezi, ar trebui să adăugați lapte încălzit sau chiar smântână cu conținut scăzut de grăsimi.

Ingrediente secrete. Unele gospodine adaugă puțin unt, datorită căruia gustul piureului rămâne proaspăt. La 500 grame de cartofi fierți de tubercul fiert, ar trebui să luați cel puțin 100 grame de unt.  

Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra

Dacă vrei să dai preparatului o aromă apetisantă, ar trebui să adaugi usturoi prăjit în piure. De asemenea, pentru o textură aerisită, multe gospodine adaugă un ou crud în piure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel