Coarnă, exclus din PSD. De ce nu-l dă afară Ciolacu și pe Daniel Ghiță / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Telefonul liderului PSD, Marcel Ciolacu, este „bombardat” cu mesaje despre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin. Președintele PSD a vorbit despre o „manipulare rusească”.

PSD l-a exclus din partid pe deputatul Dumitru Coarnă, după ce acesta a mers la Ambasada Rusiei alături de alţi demnitari, pentru a susţine o poziţie de neutralitate a României în contextul războiului din Ucraina. Social-democraţii nu au luat, însă, nicio măsură împotriva deputatului Daniel Ghiţă, care a avut mai multe postări critice la adresa lui Volodimir Zelenski, chiar înainte ca preşedintele Ucrainei să vorbească în Parlamentul României. 

Subiectul a fost abordat, joi, 14 aprilie, în cadrul interviului pe care Marcel Ciolacu, liderul PSD, l-a acordat DCNews. „Domnul Ghiță nu știu dacă este pro-rus. Haideți să facem o diferență între dreptul de a avea o opinie - până la urmă, de asta am ieșit pe stradă în 89, să avem acest drept de a ne spune părerile - și o acțiune pe care o faci, de a merge la Ambasada Rusiei să te întâlnești cu ambasadorul Rusiei”, a spus Marcel Ciolacu.

„Eu am promis că la PSD s-a terminat cu excluderile și m-am ținut de cuvânt, dar, când ai trecut peste linia roșie și ai angrenat un partid într-o discuție, cum ți-a trecut ție prin cap, în momentul acela, am acționat să fie exclus. E posibil să fie mai mulți colegi cu aceste opinii. Depinde și de capacitatea fiecăruia de a fi informat și instruit”, a subliniat președintele PSD.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, la DCNews și DCNewsTV:

Amintim că Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit și despre vizita pe care o va face în Ucraina, în perioada următoare.

„Nu ştim exact dacă pe 27 aprilie (n.r. va fi plecarea spre Kiev), dar categoric se va merge la Kiev şi este stabilit în acest moment şi traseul. Și mare parte din întâlniri. Am fost invitat atât eu, cât şi preşedintele Senatului şi era normal să avem o abordare comună, cel puţin diplomatic este corect să ai o abordare comună şi o să mergem împreună", a spus Marcel Ciolacu, la DCNews TV.

Citește și: PSD şi PNL, împreună la alegeri în 2024? Marcel Ciolacu, CATEGORIC: Distincţie clară între USL şi coaliţia de azi

Citește și: Coarnă, exclus din PSD. Nicio reacţie faţă de Daniel Ghiţă. Radu Oprea, PSD: Mulţi cred că scriu pentru bula lor, dar nu e adevărat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel