Coarnă, despre ancheta lui Cîțu și Voiculescu de la Matei Balș: Sunt în afara legii!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu: Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș.
Premierul Florin Cîțu: Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș.
Corpul de Control al guvernului, dar și cel al Ministerului Sănătății anchetează tragedia de la Institutul matei Blaș, a declarat premierul Florin Cîțu. Dumitru Coarnă le atrage atenția că sunt în afara legii. 

Premierul Florin Cîțu a vizitat Institutul Matei Balș, după incendiul soldat cu șapte victime.

În fața presei, premierul a declarat că atât Corpul de Control al guvernului, cât și cel al Ministerului Sănătății fac anchete la Balș, pentru a identifica vinovații. ”Vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a spus premierul, promisiunea fiind ulterior postată și pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Coarnă, fost președinte al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, a susținut, pentru DCNews, că premierul face doar un exercițiu de imagine. 

”E un principiu de drept fundamental, că penalul suspendă civilul. Nu ai voie să nu știi lucrul acesta: cât timp de desfășoară o anchetă penală, nu poți face anchete administrative, deci nici Corpul de Control al guvernului, nici cel al Sănătății nu pot ancheta nimic la Balș. Este o declarație politică, nu ilegală, ci doar  imorală. Să spui că anchetează un funcționar de la guvern sau de la Voiculescu, când de fapt e o anchetă penală, e în afara legii. Nu cred că nu știa, cred că a vrut să puncteze ca imagine, plecând de la premisa că publicul nu știe lucrurile astea, și poate fi păcălit de politicieni”, a spus Dumitru Coarnă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel