Coaliţia a împărţit prefecţii. Cine sunt marii câştigători. Bogdan Chirieac: Continuă acapararea guvernării, pe fondul gafelor făcute de Orban şi PNL
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Coaliţia şi-a împărţit prefecturile. Bogdan Chirieac spune cine a câştigat
Coaliţia şi-a împărţit prefecturile. Bogdan Chirieac spune cine a câştigat
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat distribuţia posturilor de prefecţi în cadrul coaliţiei de guvernare şi a spus cine a avut cel mai mult de pierdut. 

După ce liderii coaliţiei de guvernare s-au înţeles ca PNL să ia 23 de posturi de prefecţi, USR-PLUS 14 şi UDMR 5, Bogdan Chirieac spune că, de fapt, PNL a ieşit în pierdere, dar acest lucru nu va duce la schimbarea lui Ludovic Orban din fruntea partidului.

"Lucrurile stau în felul următor. PNL a pierdut alegerile pe 6 decembrie, la votul popular. A doua oară a pierdut prin negocierile săvârşite de actualul preşedinte, dl Ludovic Orban. Sunt două înfrângeri consecutive, majore, ale PNL, din cauza liderului partidului. Dacă în PNL ar fi o competiţie deschisă, cum a fost prima dată când a fost ales dl Ludovic Orban, atunci Ludovic Orban ar pierde definitv postul de preşedinte al partidului. Ori asta nu se întâmplă în acest partid. Liderul PNL este, practic, persoana dorită în această funcţie de preşedintele Klaus Iohannis, pentru că liderul autentic al PNL este Klaus Iohannis. Dânsul este preşedintele PNL şi mai puţin preşedintele României şi practic are nevoie de o persoană care să îl reprezinte zi de zi în partid", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Întrebat ce părere are despre faptul că liderii USR-PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au pierdut la împărţire şefiile prefecturilor din Zalău, respectiv Sibiu, Bogdan Chirieac spune că, de fapt, aceştia au avut de câştigat. 

"Dan Barna şi Dacian Cioloş câştigă Bucureştiul. Ei au câştigat şi primari la Bucureşti, acum câştigă şi prefectul în această luptă politică. Nu mi se pare puţin lucru. În plus, vor beneficia de nemulţumirea liberalilor din anumite judeţe din Ardeal unde PNL a pierdut. În continuare, acest proces de acaparare a guvernării de USR-PLUS se desfăşoară pe fondul gafelor, bâlbelor incredibile pe care le face Ludovic Orban şi PNL", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Pe lângă Bucureşti, PNL ar fi pierdut şi Clujul, care merge la UDMR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel