Coaja de banană, remediul ieftin şi sigur pentru albirea dinţilor
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Banana este un fruct delicios și nutritiv pe care îl puteți include în diferite rețete. Puţini sunt cei care ştiu cât de importantă este şi coaja acestui fruct. Aflați mai jos, cum să utilizați coaja de banane pentru a albi dinții.

Coaja bananei conţine acid citric, eficient pentru îndepărtarea petelor de culoare închisă de pe dinţi. De asemenea, conţine şi o cantitate mare de minerale, cum ar fi magneziu, potasiu și mangan, care au proprietăți excelente de întărire a dinţilor. 

Spre deosebire de alte tratamente, coaja de banană este mult mai sănătoasă deoarece nu conţine nicio substanţă abrazivă. Prin urmare, aceasta nu afectează smalțul dinților. În plus, prin utilizarea acestui tip de tratament vom evita alte probleme, cum ar fi sensibilitatea dinților sau inflamația gingivală.

Pentru a obține cel mai bun rezultat, este de preferat să alegeți o banană coaptă. Aveți grijă să nu alegeți banane excesiv de coapte. Prin urmare, evitați bananele care au deja o culoare maro închis sau negru, deoarece în această fază există o concentrație mai mare de minerale.

Cum procedăm

Frecaţi bine dinţii cu partea interioară a cojii de banană. Repetați aceeași procedură pentru interiorul dinților. După 2-3 minute, luaţi periuţa uscată de dinţi şi periaţi uşor. În acest fel, pasta rezultată din coaja bananei va pătrunde mai bine între dinți.

În cele din urmă, umeziți periuța de dinți și îndepărtați pasta de coajă de banane. Clătiți bine cu apă.

Pentru a obține rezultate optime, repetaţi tratamentul o dată pe zi, timp de o lună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel