Coafura, modalitatea care ascunde un nas mare, fără a apela la bisturiu. Iată recomandările experților
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Coafura poate deveni cea mai bună modalitate de a vă îmbunătăți trăsăturile cele mai frumoase și de a vă ascunde nesiguranța. Iată tunsorile care ascund un nas mare.  

Fie că este mare, mic, îngust, lat, ascuțit, plat sau acvilin, nasul este una dintre părțile corpului despre care majoritatea oamenilor din societate au un complex. A avea un nas proeminent nu poate decât să distragă privirea către acesta, umbrind restul trăsăturilor.

Din acest motiv, în Spania mulți oameni apelează la bisturiu pentru a corecta ceea ce ei consideră „o imperfecțiune” fără să știe că există și alte modalități, mai puțin intruzive, de a ascunde acest complex care le provoacă atâta nesiguranță, scrie 20minutos.es.

O tunsoare și o coafură adecvate îți pot transforma trăsăturile feței ca și un machiaj bun. Potrivit experților, cel mai important lucru pentru ca nasul nostru să fie vizual mai mic este să obținem volumul maxim și asimetria în păr cât mai mult posibil. În acest fel, atenția privirii va fi redirecționată către păr, eliminând astfel focalizarea atenției și privirilor pe nasul nostru.

Ce tunsoare mi se potrivește dacă am nasul mare?

Tunsoarea pe care o alegem are mai multă putere decât credem. Poate fi cel mai bun aliat al nostru împotriva nesiguranțelor sau cel mai mare inamic. Prin urmare, alegerea unei tunsori potrivite pentru fața noastră este de o importanță vitală dacă dorim să îmbunătățim sau să ne ascundem oricare dintre trăsăturile noastre, precum nasul.

Cei care doresc să minimizeze centrul feței ar trebui să opteze pentru o tunsoare care să ofere cel mai mare volum posibil. În ceea ce privește lungimea părului, cu cât purtăm părul mai scurt, cu atât mai mult ne va îmbunătăți trăsăturile. Din acest motiv, o tunsoare bob sau pixie sunt total nerecomandata în aceste cazuri, idealul fiind sa ne lăsăm părul lung sau mediu sa crească.

O tunsoare asimetrică ar putea fi și ea bună. Pentru acest lucru ar trebui să alegem o lungime midi. În spate, ar trebui ca părul să fie mai scurt decât în față și o parte mai lungă decât cealaltă. De asemenea, am putea alege un breton în lateral. În acest fel, asimetria părului ne-ar echilibra trăsăturile feței, fără ca atenția să se focalizeze asupra nasului.

Însă, bretonul drept ascunde fruntea și pune toate atenția asupra ochilor și nasului nostru, lucru pe care vrem să-l evităm prin toate mijloacele. 

De asemenea, coafarea zilnică este la fel de importantă dacă ceea ce ne dorim este să menținem acel volum în timp. În acest sens, vă oferim câteva sfaturi. 

1. Nu alege o cărare pe mijloc

Pieptănarea cu despărțirea clasică la mijloc este cea mai frecventă greșeală pe care femeile o fac. Această coafură accentuează și mai mult asimetria, sporind efectul opus.

2. Evitați părul drept

Evită cu orice preț părul drept, dacă ceea ce vrei este să-ți ascunzi nasul. Dacă nu ai timp sau chef să îți faci valuri și bucle pe tot părul, te poți ajuta de un uscător de păr pentru a da volum, desprinzând părul de la rădăcini cât mai mult cu mâinile.

3. Valuri și bucle

Valurile și buclele naturale fac ca nasul să pară vizual mai mic. În plus, buclele dau volum, astfel părul captează toate privirile. În plus, pieptănarea valurilor cu ajutorul unui uscător poate spori acest efect.

4. Reflecții în păr

O modalitate de a ne face părul mai atrăgător este prin culoare. Evidențierea părului  poate fi o schimbare subtilă, dar eficientă dacă vrei ca părul tău să iasă în evidență de restul feței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel