CNMR, sesizare la Parlament împotriva unui deputat UDMR
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
UDMR
UDMR
CNRM va depune o sesizare la Comisia juridică și la conducerea Parlamentului împotriva deputatului UDMR Kulcsár-Terza József-György. Deputatul UDMR declarase că ”1 Decembrie este zi de doliu pentru maghiarii din România”.

”Deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György, deși a jurat în numele României să respecte Constituția, a făcut astăzi declarații de o gravitate fără precedent din partea unui oficial al statului român: "Ziua de 1 Decembrie este o zi de doliu pentru maghiarii din România...lângă tricolor trebuie arborat și un steag negru în semn de doliu..."

CNMR este structura cea mai reprezentativă a societății non politice romanești și este cea care a cerut Președintelui Iohannis să reacționeze față de șantajul politic pe criterii etnice practicat de UDMR. De aceea CNMR salută și susține total declarațiile președintelui țării și condamnă ferm acuzațiile de "șovinism" ale deputatului UDMR la adresa Președintelui României și celorlalți lideri politici care au luat atitudine, precum și la adresa intelectualilor și întregii societăți care s-a revoltat față de "șantajul" UDMR.

În conformitate cu prevederile art. 30, alin. 7 din Constituția României, sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii. Față de declarațiile antinaționale, neconstituționale și defăimătoare la adresa statului unitar național român și a simbolurilor sale precum tricolorul, CNMR va sesiza mâine Comisia Juridică din Camera Deputaților pentru sancționarea acestuia. Astfel, CNMR nu se va lăsa până când deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György ce reprezintă România nu va fi sancționat de către Parlament, dar luam în calcul și posibilitatea sesizării

Parchetului General pentru gravele încălcări ale Constituției dintr-o calitate oficială. CNMR solicită întregii clase politice și societății românești să se solidarizeze în fața acestor provocări și să nu mai tolereze promovarea de către oficiali ai statului a șantajului politic, urii etnice și amenințările din partea unui număr mic de reprezentanți ai comunității maghiare”, se arată pe site-ul CNMR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel