CNCD se autosesizează în cazul brutarilor de la Ditrău
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Csaba Asztalos - președinte CNCD
Csaba Asztalos - președinte CNCD
Consiliul Național pentru Combaterea Discrimitării se va autosesiza în cazul Ditrău, după ce patronul din localitate a promis că îi retrage pe angajații din Sri Lanka de pe linia de producție, a precizat președintele CNCD, Asztalos Csaba.

"În urma declarației patronului brutăriei, cum că va retrage cei doi brutari din Sri Lanka de pe linia de producție, pentru liniștea localnicilor, voi propune luni dimineașă Consiliului să demarăm procedura de autosesizare pentru posibile fapte de discriminare", a declarat pentru Mediafax președintele CNCD, Asztalos Csaba.

Proprietarul brutăriei și-a cerut scuze

Proprietarul brutăriei din Ditrău, care a angajat doi bărbați din Sri Lanka, și-a cerut scuze localnicilor pentru neplăceri și s-a oferit să îi mute pe cei doi din procesul de producție.

El s-a oferit să îi scoată pe cei doi muncitori străini din procesul de producție și să îi pună să lucreze în altă parte. El le-a spus oamenilor că aceștia nu locuiesc în Ditrău și nu vor fi „deranjați".

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor.

Firma are peste 90 de angajați, din care 18 sunt localnici, din Ditrău, iar restul din zonă, iar pentru că mai aveau nevoie de personal și nu găseau au adus doi oameni din Sri Lanka, cu acte, însă oamenii s-au arătat nemulțumiți deoarece i-au confundat pe cei doi cu migranți ilegali și s-au temut că vor crea probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel