CNAS: Platforma Informatică oprită programat
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
CNAS
CNAS
CNAS anunţă că s-au luat măsuri pentru remedierea problemelor apărute în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS).

CNAS anunţă că va opri programat Platforma Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) pentru remedierea deficienţelor. 

Specialiștii firmei SIVECO România au demarat deja, la solicitarea CNAS, activități tehnice în acest scop, care vor fi derulate până la soluționarea indisponibilității temporare a PIAS, fără costuri din partea CNAS.

Pentru consolidarea funcționalității PIAS, urmează ca în seara de 14 mai a.c. platforma informatică să fie oprită programat între orele 19:00 și 24:00.

CNAS reaminteşte că serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line din data de 7 mai 2018 și până la soluționarea problemelor platformei informatice vor putea fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii mai 2018.

[citeste si]

Pentru validarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale acordate/eliberate off-line, CNAS dezactivează următoarele reguli de validare:

a) 'serviciul medical nu a fost raportat on-line în 3 zile lucrătoare' — din data de 7 mai 2018 și până la remedierea PIAS;

b) 'serviciul nu a fost semnat cu cardul' — din data de 10 mai 2018 și până la remedierea PIAS.

În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform art. 207-210 din H.G. 140/2018 și ale art. 40 — 42 din H.G. 155/2017.

Aceste prevederi se adaugă celor deja anunțate pentru ziua de 3 mai 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel