CNAIR suspendă temporar emiterea de roviniete pe 11 martie, iar plata prin SMS va fi întreruptă timp de 11 zile
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a comunicat că, începând cu data de 11 martie 2024, de la miezul nopții și pentru o perioadă estimată la aproximativ trei ore, se va opri temporar emiterea rovinietelor. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că, începând cu data de 11 martie 2024, de la miezul nopții și pentru o perioadă de aproximativ trei ore, va suspenda temporar emiterea rovinietelor. Această decizie vine ca urmare a necesității de a actualiza informațiile privind perioadele de valabilitate ale acestor documente, în conformitate cu regulile și standardele în vigoare. Astfel, șoferii sunt sfătuiți să ia în considerare această suspendare temporară și să își planifice călătoriile în consecință, pentru a evita eventualele inconveniente.

Se schimbă legea

Potrivit unui comunicat oficial, suspendarea emiterii rovinietelor va afecta punctele de distribuție, portalurile web și aplicațiile mobile dedicate, precum și terminalele utilizate pentru procesarea plăților. Această actualizare survine în urma intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024, care aduce modificări și completări la OUG nr. 15/2002 privind tarifele de utilizare și trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. Este important ca șoferii să fie informați cu privire la această suspendare temporară și să își ajusteze planurile de călătorie în consecință.

În intervalul 11 - 21 martie 2024, serviciul de emitere a rovinietelor prin intermediul mesajelor scurte (SMS) va fi, de asemenea, întrerupt. Această măsură este necesară pentru a permite efectuarea modificărilor esențiale la nivelul fluxului de emitere, conform anunțului făcut de dezvoltatorul aplicației. Este recomandat ca șoferii să își planifice călătoriile și să achiziționeze roviniete în avans, luând în considerare această suspendare temporară a serviciului.

Pentru a evita eventualele sancțiuni contravenționale, oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi sfătuiesc pe utilizatorii rețelei de drumuri naționale să achiziționeze în prealabil rovinietele cu valabilitate începând cu data de 11 martie 2024. Acest pas proactiv asigură respectarea cerințelor legale și facilitează deplasările fără incidente pe traseele naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel