CNAIR răspunde criticilor: Se încearcă manipularea opiniei publice
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
CNAIR - santier
CNAIR - santier
"Observăm cu îngrijorare că periodic apar în spațiul public informații trunchiate care încearcă să acrediteze ideea că realizarea unor proiecte importante pentru economia României, dar și pentru comunitățile locale ar fi compromisă", transmite CNAIR.

"Este și cazul unor alegații nefondate prezentate recent în spatiul public în legatură cu VO Mediaș, proiect important, atât pentru infrastructura rutieră locală, cât și pentru cea națională. Ca atare, CNAIR asigură opinia publică de faptul că proiectul VO Mediaș este unul matur, bine gestionat și va fi finalizat în condiții de legalitate și eficiență.

Ne exprimăm regretul că există în continuare persoane care încearcă să manipuleze opinia publică și în scopuri care nu au legătură cu eforturile de dezvoltare reală a infrastructurii din România", transmite CNAIR.

“Îmi exprim regretul că anumite persoane au rămas într-o logică de campanie electorală și propagă în continuare informații trunchiate ce nu au legătură cu realitatea. Îi asigur pe cetățeni de faptul că facem toate eforturile pentru a dezvolta proiecte de infrastructură rutieră doar în interesul cetățeanului.”, a declarat Narcis Neaga, Directorul General al CNAIR.

Ce se întâmplă cu proiectul centurii municipiului Mediaş

"În acest context, precizăm că prelungirile termenului de depunere a ofertelor pentru Proiectarea si execuția Variantei de Ocolire a Municipiului Mediaș au fost generate de cauze obiective, respectiv 3 contestații depuse (dintre care două admise parțial și una respinsă), o decizie a CNSC prin care s-au dispus atât măsuri de remediere, cât și prelungirea terenului de depunere a ofertelor, precum și solicitări ale operatorilor economici în sensul decalării termenului de depunere.

Referitor la exproprierile necesare realizării acestui proiect, precizăm că în conformitate cu prevederile legale, CNAIR a scos la licitație această procedură, dar singura ofertă depusă a fost declarată neconformă din punct de vedere financiar. În prezent, CNAIR elaborează o nouă documentație ce va fi scoasă la licitație în luna iunie 2019 și are în vedere dezvoltarea acesteia, astfel încât ea să fie atractivă pentru cât mai mulți ofertanți.

În ceea ce privește acordul de mediu, menționăm că obținerea tuturor avizelor și acordurilor necesare emiterii autorizației de construire cade în sarcina firmei care câștigă licitația pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Mediaș. Construcția Variantei Ocolitoare a municipiului Mediaș, cu o lungime de 8,5 km, are ca durată contractuală 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și minim 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor, vaaloarea estimată a acestui proiect fiind de 125.739.114 lei, fără TVA", se arată în comunicatul CNAIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel