CNAIR, atenţionare pentru şoferi! Două coduri galbene de polei şi ninsori viscolite
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Pentru perioada 11 februarie, ora 06:00 - 11 februarie, ora 12:00, respectiv 11 februarie, ora 12:00 - 12 februarie, ora 12:00, au fost emise două avertizări de cod galben de polei şi ninsori viscolite.

Începând din dimineaţa zilei de joi, 11 februarie, ora 06:00, până la ora 12:00, în vestul şi nord-vestul ţării vor fi ploi şi pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea. În acelaşi timp, vor exista depuneri de polei pe arii restrânse şi în nordul Moldovei.

În aceeaşi zi, după ora 12:00 va intra în vigoare un nou cod galben de polei şi ninsori valabil până pe 12 februarie, ora 12:00. În intervalul menţionat, vremea se va răci brusc şi accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopţii de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Vin ninsorile 



Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi zonele montane, apoi şi în Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei şi se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau gheţuş.

Vântul va avea intensificări în toată ţara, amplificând senzaţia de frig, cu viteze de 55...65 km/h şi temporar peste 70...80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est şi sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăşi 100...120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Apel către șoferi 



”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel