CNAIR anunță lucrările care se vor efectua pănă la sfârșitul lunii iunie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
 Imagine de la ultima reabilitare a DN71, pe raza comunei Buciumeni-Dealu Mare  Foto: Crișan Andreescu
Imagine de la ultima reabilitare a DN71, pe raza comunei Buciumeni-Dealu Mare Foto: Crișan Andreescu
CNAIR anunță  lucrări de reparaţii la reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale principale, cu un volum de trafic ridicat, în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2021.

Conform graficului, pentru autostrăzi vor fi realizate lucrări de plombare a gropilor (85 km), colmatări fisuri şi crăpături la îmbrăcăminţi asflatice (424 km) şi decolmatări şi desfundări şanţuri şi rigole (98 km).

În ceea ce priveşte drumurile naţionale, sunt preconizate plombări gropi (880 km), repararea suprafeţelor burduşite (23 km) şi colmatări fisuri şi crăpături la îmbrăcăminţi asfaltice (658 km).

CNAIR menţionează că lucrările de punere în ordine constau şi în acţiuni precum badijonări pe suprafeţe poroase, colmatări crăpături şi rosturi la îmbrăcăminţi cu lianţi hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast etc., îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări şi desfundări şanţuri şi rigole, defrişări plantaţii pe zonă şi în spaţiile verzi.

Potrivit sursei citate, în perioada martie - aprilie 2021, drumarii de la CNAIR au efectuat revizii tehnice pe drumurile naţionale şi autostrăzile aflate în administrare, în vederea realizării programului de punere în ordine a acestora.

Inspecţiile sunt efectuate pentru evaluarea stării tehnice a infrastructurii rutiere în vederea remedierii cât mai urgente a degradărilor apărute pe partea carosabilă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel