CNAIR a anunțat închiderea unui drum național
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Zapada
Zapada
CNAIR a anunțat închiderea unui drum național din cauza căderii mai multor brazi.

Circulaţia rutieră a fost închisă, începând cu ora 20:30, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN 13B, între Praid - Vârf Bucin (cota 1.350 de metri) şi Borzont (în apropiere de Gheorgheni), pe raza judeţului Harghita, din cauza căderii pe partea carosabilă a brazilor încărcaţi de zăpadă, care se rup sub acţiunea vântului, informează, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Măsura a fost luată de CNAIR, împreună cu ISU Harghita, Prefectura Harghita şi Poliţia Rutieră pentru a evita pierderea de vieţi omeneşti şi pagube materiale provocate de căderea pe partea carosabilă a brazilor încărcaţi de zăpadă care se rup sub acţiunea vântului", menţionează CNAIR.

Citește și: Ministerul Justiției, distrugere. Ce calitate are Dide în dosar

"Facem apel la conducătorii auto"


Compania recomandă ca rută ocolitoare următorul traseu: Praid - Odorheiul Secuiesc - Miercurea Ciuc - Gheorgheni şi retur.

"Estimăm redeschiderea circulaţiei pe acest sector de drum mâine, 15.01.2019, în jurul orei 09:00, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", mai spun reprezentanţii companiei.

Citește și: Autostrada Sibiu - Pitești, în linie dreaptă! Ce a blocat până acum marele proiect, când va fi gata

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel