CNADNR: TIR-urile, interzise pe DN1
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
CNADNR a decis, în acord cu Inspectoratul General al Poliției Române, introducerea restricției de circulație pentru autocamioane, în afară de vehiculele desitinate exclusiv transportului de persoane, pe drumul național DN1 (E60), sectorul București – Ploiești – Brașov.

Mai exact, CNADNR a introdus restricția de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoan.

Astfel, în tot cursul anul sunt prevăzute următoarele:

- în intervalul orar 06.00 – 22.00, în zilele de luni până joi, circulația este restricționată pentru TIR-uri.

- în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar  00.00 – 24.00, circulația este restricționată pentru TIR-uri.

- reformularea condițiile privind exceptarea de la aplicarea restricției a vehiculelor deținute sau utilizate în baza unui drept legal de către riverani.

- reformularea condițiilor în cazul celor care efectuează transporturi de mărfuri în trafic internațional, acestea având dreptul să circule doar pe sectorul restricționat cuprins între intersecția cea mai apropiată a DN1 cu un drum național și domiciliul/sediul social ori punctul de lucru declarat la registrul comerțului sau punctul de încărcare/descărcare sau pe care se efectuează controlul vamal, fiind interzisă tranzitarea restului sectorului restricționat.

- menținerea condițiilor și metodologiei privind emiterea autorizaților nominale de circulație pe DN1.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel