CNA nu știe ce să facă în cazul insolvenţei TVR
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au analizat, marţi, o propunere legislativă iniţiată de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care prevede posibilitatea intrării în insolvenţă a TVR, însă nu au reuşit să ia o decizie privind susţinerea sau respingerea acesteia.
CNA a primit pe 25 martie o adresă de la Guvern — Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul privind o propunere legislativă pentru completarea articolului 27 din Legea 41/1994.
Acest proiect este iniţiat de Călin Popescu-Tăriceanu şi este susţinut de mai mulţi parlamentari ALDE şi PSD, dar şi unul al UDMR.
Proiectul prevede că, prin derogare de la prevederile Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), respectiv al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) decide intrarea în procedura insolvenţei cu votul majorităţii membrilor săi şi formulează cererea de deschidere a acesteia, scrie Agerpres.
Potrivit proiectului, Consiliul de Administraţie îl desemnează pe preşedintele — director general ca administrator special. După declanşarea procedurii insolvenţei, Consiliul de Administraţie are atribuţii privitoare la strategia şi structura programelor şi supraveghează respectarea modului în care societatea îşi îndeplineşte obligaţiile asumate în schema de programe şi în licenţa de emisie eliberată de CNA. SRR şi SRTv nu pot face obiectul falimentului, se mai spune în aceeaşi iniţiativă legislativă.
Niciuna dintre cele trei propuneri supuse la vot de cei nouă membri ai CNA prezenţi la şedinţa de marţi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) nu a întrunit, după trei runde de vot, numărul minim (şase) necesar de voturi pentru a putea fi adoptată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News