Data publicării:

Cms. Claudiu Costea: Cum asigură Brigada Rutieră siguranța și fluența traficului în timpul evenimentelor cheie din Capitală / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Comisarul Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră din cadrul Poliției Capitalei, a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre rolul pe care îl are Brigada Rutieră în gestionarea traficului în timpul evenimentelor mari din București. 

Comisarul Claudiu Costea a explicat că organizatorii evenimentelor trebuie să depună documente pentru obținerea unui aviz de restricție a circulației. Brigada Rutieră emite avizele necesare și comunică restricțiile de circulație către mass-media pentru a informa cetățenii. În timpul evenimentelor, echipajele Brigăzii Rutiere sunt prezente pentru a asigura fluența traficului și respectarea restricțiilor de circulație, astfel încât evenimentele să se desfășoare fără probleme.

„Brigada Rutieră participă și la alte evenimente. Sunteți scoși în stradă la evenimentele mari. În București, cel puțin, avem evenimente chiar și în weekend cu persoane care merg prin centrul orașului, evenimente sportive, evenimente politice, summit-uri și așa mai departe. Ce face Brigada Rutieră când sunt aceste evenimente mari in Capitală?”, a întrebat Laura Duță.

„În primul rând, cei care desfășoară aceste evenimente, organizatorii, trebuie să depună la noi niște documente pentru obținerea unui aviz privind restricțiile de circulație, deci noi suntem cei care avizam restricțiile de circulație.

După care, Biroul din care fac eu parte transmite un comunicat pentru ca mass-media să informeze cetățenii privitor la restricțiile de circulație. Vorbim de evenimente sportive, maraton, semi-maraton, meciuri de fotbal, evenimente culturale, concerte, unde vin foarte mulți oameni și evident că este nevoie de restricție de circulație pe anumite artere.

Este nevoie de această comunicare către cetățeni, prin intermediul dumneavoastră, după care colegii care sunt trecuți în planul acela de măsuri vor asigura măsuri de fluență a traficului rutier și măsuri de restricționare a circulației rutiere. Adică sunt prezenți acolo pentru a se asigura că, din punct de vedere al circulației rutiere, totul merge cum trebuie, că evenimentul se desfășoară corespunzător.", a spus comisarul Claudiu Costea. 

 

3. -imagine fara descriere- (claudiu-costea_58012800.jpg)

 

Cu cine colaborează Brigada Rutieră 

Comisarul Claudiu Costea a subliniat că Brigada Rutieră colaborează cu Jandarmeria Română, secțiile de Poliție și Poliția Locală pentru a asigura buna desfășurare a evenimentelor mari din București.

„În aceste situații colaborăm interinstituțional cu Jandarmeria Română, cu colegii din cadrul secțiilor de Poliție, cu Poliția Locală pentru ca lucrurile să se desfășoare cum trebuie și pentru ca evenimentul să se desfășoare corespunzător. Avem un rol foarte important în ceea ce privește partea de restricționare a traficului și de fluență a acestuia.”, a spus comisarul Claudiu Costea.

 

Brigada Rutieră, activă și la evenimentele electorale

Comisarul Claudiu Costea a confirmat că Brigada Rutieră este activă și la evenimentele electorale, ocupându-se de testarea șoferilor care transportă buletinele de vot. 

„Bănuiesc că și în acest an electoral, atunci când vor fi zilele acelea importante în care lumea iese să voteze, și Brigada Rutieră are un rol pe stradă.”, a spus Laura Duță.

„Este la datorie, ca de fiecare dată, alături de celelalte structuri. Noi ne ocupăm și de partea de testare a șoferilor care transportă buletinele de vot, testare care se face în prealabil.

Dacă sunt manifestații de protest sau proteste spontane, sprijinim Jandarmeria Română prin dispunerea de măsuri de restricționare a traficului rutier pentru a proteja cetățenii care sunt în zona respectivă, pe cei care protestează, pentru că e vorba despre protecția pe care o oferim ca să nu se întâmple un eveniment nedorit și pentru a-i dirija pe ceilalți către rute alternative, pe cei care se apropie de zona unde sunt proteste.", a spus comisarul Claudiu Costea la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel