CMBSU va decide restricții în Capitală după publicarea HG în Monitorul Oficial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pixabay
Foto Pixabay
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) se întrunește, cel mai probabil vineri, pentru a decide noi restricții în Capitală, după ce Hotărârea de Guvern privind măsurile de combatere a pandemiei va fi publicată în Monitorul Oficial.

Copiii între 6 și 12 ani nu mai trebuie să prezinte un test COVID-19, iar magazinele și restaurantele nu se vor mai închide la 18.00 în localitățile cu incidență de peste 4 la mie, ci la peste 6 la mie. Vom folosi green-pass-ul la mall, potrivit hotărârii Executivului.

Principalele modificări propuse prin această hotărâre de Guvern vizează creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori, precum și creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare.

Reprezentanții Prefecturii București au spus că după ce hotărârea de Guvern cu referire la situația epidemiologică va fi publicată în Monitorul Oficial ca fi convocată ședința CMBSU pentru a se reglementa în detaliu măsurile care se impun cu luarea în considerare și a modificării actelor normative.

Eventualele măsuri care vor fi luate vor intra în vigoare la ora 00.00 în următoarea zi ce urmează deciziei.

Rata de infectare în București era joi de 3,65 la mie, față de 3,3 la mie, cât a fost cu o zi în urmă. Capitala este de miercuri în scenariul roșu.

Medicul Emilian Popovici: Cei vaccinați cu doza trei nu au avut reacții adverse

Medicul Emilian Popovici a declarat, recent, la Digi 24, că doza trei consolidează protecția față de formele grave de boală, iar oamenii din țările unde s-a făcut deja nu au avut reacții adverse.

„Doza trei se poate face după ce trec șase luni de la vaccinarea completă. Este utilă și consolidează protecția față de formele grave de boală.

În țările unde oamenii au făcut deja doza trei nu au fost reacții adverse sub nicio formă diferite față de cele de la dozele precedente. Din discuțiile cu oamenii din zone unde s-a făcut doza trei, a reieșit că nu au avut nici măcar reacțiile obișnuite de la dozele anterioare", a spus Emilian Popovici.

Întrebat dacă doza 3 se va lua în calcul pentru a se considera schema completă de vaccinare, Emilian Popovici a răspuns că se va ajunge cu siguranță la acest lucru, dar este nevoie de o perioadă de timp, astfel încât să se vaccineze un număr semnificativ de oameni, care să ducă la acest mod de interpretare.

De asemenea, a spus că România este „pe o pantă ascendentă" din punct de vedere al infectării cu Covid-19, iar „creșterea este vertiginoasă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel