CM2022 Qatar. Un jurnalist american spune că a fost reţinut pentru că purta un tricou curcubeu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Un jurnalist american susţine că a fost reţinut pentru scurt timp, luni, când era îmbrăcat cu un tricou curcubeu, de susţinere a comunităţii LGBTQ, şi încerca să intre pe un stadion la Cupa Mondială de fotbal din Qatar. 

Grant Wahl, un fost jurnalist la Sports Illustrated, care acum are propriul blog, a spus că a fost oprit de forţele de ordine la intrarea pentru meciul dintre SUA şi Ţara Galilor (1-1), disputat luni pe stadionul Ahmad Bin Ali din Ar Rayyan, şi i s-a cerut să-şi dea tricoul jos. Apoi el a povestit că i s-a luat mobilul în timp ce încerca să scrie pe Twitter despre incident.

Sunt OK, dar a fost un supliciu inutil, a scris Wahl pe reţelele de socializare. El susţine că mai târziu un comandant al forţelor de ordine l-a abordat, şi-a cerut scuze şi i-a permis intrarea pe stadion. Americanul a primit de asemenea scuze din partea unui reprezentant al FIFA.

Şapte naţiuni europene de la Cupa Mondială au renunţat luni la acţiunea planificată a căpitanilor lor de a purta banderole OneLove, după ce FIFA a ameninţat cu un cartonaş galben orice jucător care afişează brasarda curcubeu, un simbol care susţine diversitatea şi incluziunea, scrie Agerpres. 

Jucătorii nu au voie să poarte banderola One Love 

Jucătorii din Ţările de Jos şi-au exprimat dezamăgirea faţă de decizia FIFA de a interzice purtarea banderolei One Love la Campionatul Mondial din Qatar. 

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) ne-a obligat să nu purtăm banderola curcubeu, a regretat olandezul Davy Klaassen după victoria selecţionatei ţării sale în faţa Senegalului (scor 2-0), luni la Doha, într-o partidă din cadrul Grupei A a Cupei Mondiale 2022.

"Nu a jucat un rol important (în derularea meciului). Dar de fapt am fost nevoiţi să nu purtăm banderola pentru că nu am vrut să începem cu cartonaş galben. Suntem în continuare în spatele comunicatului de presă (al federaţiei olandeze - n.red.), dar cred că FIFA ne-a obligat să nu o purtăm", a declarat Klaassen.

"A fost o alegere dificilă, dar a trebuit să o facem", a adăugat autorul celui de-al doilea gol al olandezilor.

Antrenorul său, Louis van Gaal, nu mai vrea să răspundă la întrebări de natură politică, dar "un lucru este clar, nu vom purta banderola dacă primim cartonaş galben". "Cred că ar trebui să se întrebe dacă aceasta este o decizie corectă a FIFA, cred că puteţi da un răspuns la această întrebare", a subliniat selecţionerul Olandei.

"Suntem aici pentru a deveni campioni mondial, de aceea nu facem asta", a adăugat Louis van Gaal, care a obţinut luni a 38-a sa victorie la cârma naţionalei ţării sale, un record pentru un selecţioner al Olandei.

Van Gaal, în vârstă de 71 de aani, a depăşit cu această ocazie precedentul record pe care îl împărţea cu Dick Advocaat (37 de victorii).

Cele şapte selecţionate europene care plănuiseră să poarte o banderolă curcubeu "OneLove" împotriva discriminării la Cupa Mondială din Qatar au renunţat luni, în faţa ameninţării cu "sancţiuni sportive".

"FIFA a fost foarte clară, va impune sancţiuni sportive dacă căpitanii noştri poartă banderole pe teren. Ca federaţii naţionale, nu le putem cere jucătorilor noştri să rişte sancţiuni sportive, inclusiv cartonaşe galbene", au scris cele şapte federaţii, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel