CM Fotbal 2026. Trump, implicare directă în candidatura comună SUA-Canada-Mexic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Prin intermediul contului său de Twitter, președintele american și-a făcut public sprijinul pentru candidatura nord-americană la găzduirea ediției 2026 a Cupe Mondiale de Fotbal.

Donald Trump a publicat un mesaj pe Tweeter la primele ore ale dimineții de vineri afirmându-și susținerea pentru candidatura Americii de Nord pentru a găzdui turneul final al Cupei Mondiale de Fotbal, ediția 2026. Președintele american a lansat și o ușoară amenințare către țările care s-ar putea opune.

Trump cere susținere

„Ar fi păcat dacă țări pe care mereu le susținem să facă lobby împotriva candidaturii SUA. De ce ar trebui să susținem aceste țări dacă ele nu ne susțin pe noi (inclusiv Națiunile Unite)?”, s-a întrebat retoric Trump pe Twitter, canalul său preferat de comunicare publică.

Marocul este singura contracandidată a Statelor Unite, Canadei și Mexicului, care au depus o candidatură comună, iar Congresul FIFA în care va fi desemnată gazda turneului final din 2026 se va desfășura pe 13 iunie 2018, la Moscova.

Sprijin pe filieră geopolitică

Țara nord-africană ar avea nevoie de investiții masive pentru a primi dreptul de a organiza competiția mondială de peste opt ani, care se va disputa în premieră în efectiv lărgit, 48 de echipe naționale. Însă este de așteptat ca Marocul să aibă sprijin din partea federațiilor de fotbal din statele Africii și Orientului Mijlociu.

Franța a anunțat că susține Marocul, la fel ca și Rusia, țara unde se va desfășura CM 2018 în perioada 14 iunie - 15 iulie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel