CM 2022 Qatar. Lista accidentaţilor Franţei se măreşte. Didier Deschamps a mai pierdut un jucător
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Franţa a debutat cu o victorie la Cupa Mondială din Qatar, scor 4-1 cu Australia, dar nu scapă de accidentări.

Fundaşul şi campionul mondial francez Lucas Hernandez s-a accidentat la genunchiul drept, marţi, în cursul meciului câştigat de Les Bleus în faţa Australiei (scor 4-1) şi va rata restul Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, informează AFP, care citează surse apropiate de echipa Franţei.

Hernandez (26 ani), jucătorul echipei Bayern Munchen, a suferit o leziune la ligamentele încrucişate ale genunchiului drept şi nu va putea fi înlocuit în lotul condus de Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, care va avea astfel la dispoziţie doar 24 de jucători pentru restul competiţiei.

Titular pe postul de fundaş stânga în prima partidă de la CM 2022, în care francezii s-au impus fără probleme în faţa "Socceroos", Lucas Hernandez s-a accidentat în debutul primei reprize, la faza la care australienii au reuşit deschiderea scorului (9), fiind înlocuit cu fratele său mai mic, Theo Hernandez.

Campion mondial în 2018 cu naţionala Franţei, Lucas Hernandez a suferit o accidentare la aductori pe 13 septembrie şi revenise în competiţie pe 5 noiembrie.

Selecţionata franceză se confruntă cu o cascadă de accidentări de la debutul sezonului: mijlocaşii Paul Pogba şi N'Golo Kante, portarul numărul doi Mike Maignan, fundaşul Presnel Kimpembe, atacantul Christopher Nkunku şi câştigătorul Balonului de Aur Karim Benzema fiind nevoiţi să declare forfait pentru Mondialul din Qatar.

Pentru postul de fundaş stânga, Didier Deschamps îl mai are acum la dispoziţie doar pe Theo Hernandez (25 ani), jucător cu un profil mai ofensiv decât fratele său.

Franţa va disputa următorul său meci din Grupa D a Cupei Mondiale pe 26 noiembrie, împotriva Danemarcei, scrie Agerpres.

CM 2022: Franţa - Australia. 'Les Bleus' au zdrobit 'Cangurii' 

Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, a învins naționala Australiei cu scorul de 4-1, pe stadionul Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. 

Franţa şi-a respectat blazonul şi a obţinut o victorie clară, chiar dacă a fost condusă aproape douăzeci de minute. Craig Goodwin (9) a deschis scorul pentru Socceroos, după care francezii au înscris de patru ori, prin Adrien Rabiot (27), Olivier Giroud (32, 71) şi Kylian Mbappe (68). Australienii au reuşit să marcheze primii, după o fază frumoasă de atac, la care Leckie a centrat de pe partea dreaptă, iar Goodwin a reluat sub transversală (9).

Echipa de la antipozi a continuat să aibă o perioadă bună de joc, iar şutul violent al lui Duke (22), de la 22 de metri, a trecut puţin pe lângă bară.

Les Bleus au pus stăpânire pe joc şi jocul lor de pase a început să creeze pericol la poarta lui Ryan. În min. 27, Rabiot a marcat cu capul din 6 metri, la centrarea lui Theo Hernandez. Giroud (29) a trimis cu capul peste poartă la centrarea lui Griezmann.

Giroud a adus echipa antrenată de Didier Deschamps în avantaj (32), marcând simplu, din pasa lui Rabiot, după o minge pierdută de Atkinson în preajma propriului careu. Până la pauză, Les Bleus au mai ratat prin Griezmann (42), şut de la 18 m pe lângă poartă, şi Mbappe (45) care nu a reuşit să înscris din faţa porţii, la centrarea ideală a lui Griezmann. Australienii au mai avut o oportunitate bună prin Irvine (45+2), care a reluat cu capul după centrarea lui McGree, dar mingea a şters bara.

Recitalul francezilor a continua şi după pauză, însă Giroud (50) nu a reuşit să marcheze din foarfecă la centrarea lui Theo Hernandez. Mbappe (61) a blocat in extremis de Souttar în careu, iar şutul lui Griezmann (67) a fost respins de pe linie de Behich. Mbappe a marcat în cele din urmă, cu capul, din centrarea perfectă trimisă de Dembele (68). Giroud l-a imitat în min. 71, tot cu capul, din 6 metri, centrarea venind de la Mbappe.

Atacantul lui AC Milan a ajuns astfel la 51 de goluri, egalându-l pe Thierry Henry, care era până acum golgheterul all-time al naţionalei Franţei. Franţa a mai avut o şansă mare de gol (90), dar portarul Ryan a respins lovitura de cap a lui Konate. Cele două echipe s-au întâlni şi în urmă cu patru ani, în meciul lor de debut la Cupa Mondială din Rusia, Franţa câştigând cu 2-1. În celălalt meci al grupei, Danemarca şi Tunisia au terminat nedecis, 0-0.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel