CM 2022 Qatar. Anglia, avertizată în legătură cu purtarea banderolei curcubeu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Avertisment pentru fotbaliştii englezi care vor purta banderola curcubeu la CM 2022 Qatar. 

Dorinţa unora dintre căpitanii selecţionatelor europene care participă la Cupa Mondială din Qatar de a purta banderole curcubeu "OneLove" la meciurile care urmează să le dispute echipele lor nu este pe placul Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), scrie cotidianul The Telegraph.

Astfel, Federaţia engleză de fotbal (FA) a fost avertizată de către FIFA că riscă "sancţiuni sportive", care includ un cartonaş galben pentru Harry Kane, în cazul în care căpitanul Angliei va purta banderola "OneLove" la meciul cu Iranul programat luni.

FA a crezut iniţial că se va confrunta doar cu o amendă, dar acum există perspectiva reală ca Harry Kane să vadă cartonaşul galben dacă poartă banderola care este concepută pentru a-şi exprima solidaritatea cu persoanele marginalizate, inclusiv cu comunitatea gay incriminată, adaugă publicaţia engleză.

Teoretic, asta înseamnă că Harry Kane, dacă va purta banderola la partidele cu Iran şi Statele Unite, ar putea primi două avertismente şi, prin urmare, ar fi suspendat la ultimul meci din grupă al Angliei, împotriva Ţării Galilor.

FA poartă acum discuţii cu celelalte naţiuni europene - inclusiv Ţara Galilor, al cărei căpitan Gareth Bale urmează să poarte banderola respectivă, pentru a decide ce să facă. Dacă jucătorii vor fi pedepsiţi, se ridică posibilitatea reală ca banderola să fie schimbată cu cea oficială a FIFA.

Alte selecţionate ai cărei căpitani şi-au exprimat intenţia să poarte banderola "OneLove" sunt cei ai Germaniei, Belgiei, Olandei, Danemarcei şi Elveţiei, însă Anglia este prima dintre aceste echipe care va intra în competiţie.

"Avem sprijinul responsabililor federaţiei noastre, inclusiv al preşedintelui, şi nu ne este teamă" de posibile consecinţe, a declarat portarul Manuel Neuer, căpitanul selecţionatei Germaniei.

Vineri, preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Berd Neuendorf, indicase că este pregătit să plătească eventualele sancţiuni financiare.

Căpitanul Danemarcei, Simon Kjaer, va purta la rândul său banderola multicoloră, a confirmat coechipierul său Christian Eriksen. "Căpitanul nostru va purta banderola OneLove. Nu ştiu care vor fi consecinţele, vom vedea", a declarat mijlocaşul ofensiv danez, scrie Agerpres.

CM 2022 Qatar. FIFA anticipează venituri record la turneul final

Aproape trei milioane de bilete pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar au fost vândute, a anunţat duminică FIFA, dezvăluind totodată că turneul urmează să-i aducă o sumă record de 7,5 miliarde de dolari (7,2 miliarde de euro) până la sfârşitul anului, informează AFP.

Cele 7,2 miliarde de euro reprezintă veniturile generate timp de patru ani de instanţa conducătoare a fotbalului mondial şi depăşesc estimarea iniţială cu un miliard.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat pentru AFP că 2,95 milioane de bilete au fost vândute înaintea meciului de deschidere de duminică, dintre Qatar şi Ecuador, de la Al-Khor, în nord-estul emiratului.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat în faţa celor 211 membri ai Federaţiei internaţionale faptul că aceste "cifre fantastice" au fost atinse "în ciuda Covid-ului, în ciuda diferitelor crize din lume". CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel