CM 2022. Franţa a depus plângere oficială la FIFA pentru golul anulat cu Tunisia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Fifa World Cup
Facebook Fifa World Cup
Federaţia franceză de fotbal (FFF) a depus oficial o plângere la FIFA, joi, pentru modificarea rezultatului meciului Tunisia-Franţa (1-0) de la Cupa Mondială 2022, ca urmare a anulării, după fluierul final, a unui gol marcat de atacantul francez Antoine Griezmann, informează AFP.

Selecţionata Franţei, învinsă de tunisieni miercuri, pe stadionul Education City din Doha, şi-a exprimat dubiile cu privire la utilizarea asistenţei video în arbitraj (VAR) pentru anularea golului înscris de Griezmann în minutul 90+8.

În plângerea adresată FIFA, Franţa precizează că VAR-ul a fost folosit "după reluarea jocului şi după încheierea meciului", ceea ce este contrar protocolului de utilizare a acestei tehnologii, după cum a explicat o sursă federală.

O modificare ipotetică a rezultatului final nu ar modifica ierarhia Grupei D: Tunisia este eliminată în ambele cazuri, iar Franţa ar înfrunta în orice variantă Polonia, duminică, în optimile de finală.

Pe de altă parte, FFF se poate considera vătămată în ceea ce priveşte clasamentul mondial FIFA: înfrângerea împotriva Tunisiei va face ca Les Bleus să piardă în jur de 38 de puncte, ceea ce îi va pune pe francezi sub ameninţarea Angliei, aflată pe locul al cincilea în clasament înaintea Cupei Mondiale.

O remiză ar fi mai puţin problematică pentru acest clasament, folosit pentru a desemna capii de serie la mai multe competiţii internaţionale.

În ceea ce priveşte recompensele financiare, impactul unei înfrângeri este nul pentru FFF. Calificarea în optimile de finală aduce 13 milioane de euro, indiferent de clasament şi de numărul de victorii, conform baremului FIFA, scrie Agerpres.

Australia s-a calificat în optimile de finală ale CM 2022. Danemarca, eliminată din faza grupelor

Australienii au învins Danemarca cu 1-0 şi au avansat în faza următoare a competiţiei.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Leckie. 

Selecţionata Tunisiei a învins echipa Franţei, campioana mondială en titre, cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri, pe Education City Stadium din Doha, însă a ratat calificarea în optimi, în timp ce Les Bleus au câştigat Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. 

Echipa de la antipozi s-a impus la limită, prin golul lui Mathew Leckie (60), obţinând a doua sa calificare în optimile Cupei Mondiale după cea din 2006.

Danemarca este una dintre dezamăgirile acestei ediţii, vicecampioana europeană de anul trecut nereuşind să obţină nicio victorie în grupă.

Danezii au controlat jocul în majoritatea timpului, însă au făcut-o steril, fără ocazii clare de gol, având mai puţine şuturi pe poartă decât australienii (3-4), în ciuda unei posesii net superioare (60%-27%, 13% in contest).

În prima repriză, echipa antrenată de Kasper Hjulmand a avut şanse de gol prin Jensen (11), al cărui şut din unghi a fost respins de Ryan, Olsen (14), care a tras peste poartă, şi în min. 19, când Ryan a respins din faţa lui Braithwaite mingea trimisă de Maehle în careul mic.

Socceroos au trimis două şuturi din afara careului, fără emoţii pentru Schmeichel, prin McGree (22) şi Duke (41).

În partea secundă, fosta campioană a Oceaniei şi Asiei a avut o şansă notabilă, prin Irvine (48), care a reluat peste poartă din careu.

În min. 60, McGree l-a lansat pe Leckie, iar acesta a făcut o cursă formidabilă, încheiată cu un şut la colţul lung, marcând golul victoriei.

Danemarca, obligată să câştige pentru a putea spera la calificare, nu a reuşit să îşi creeze o ocazie decentă, Bah (88) şi Cornelius (90+5) nereuşind să nimerească poarta din careu.

Cele două echipe s-au întâlnit în grupe şi la ediţia trecută, în Rusia (2018), atunci scorul fiind egal, 1-1. Danemarca a terminat pe locul al doilea şi s-a calificat în optimi, iar Australia s-a clasat pe ultimul loc.

În optimile de finală, Australia va juca pe 3 decembrie ((Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 21:00) împotriva echipei clasate pe primul loc în Grupa C, din care fac parte Argentina, Polonia, Arabia Saudită şi Mexic, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel