CM 2022. Benzema nu va fi înlocuit în lotul Franţei, deşi nu mai poate juca niciun meci
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Karim Benzema
Facebook Karim Benzema
Atacantul-vedetă al echipei Franţei, Karim Benzema, care a declarat forfait pentru Cupa Mondială din cauza unei accidentări, nu va fi înlocuit în lotul "Les Bleus", a anunţat, duminică, selecţionerul Didier Deschamps, citat de AFP.

"Nu", a răspuns selecţionerul pentru emisiunea Telefoot privind o eventuală înlocuire cu un alt jucător, aşa cum permitea regulamentul FIFA până luni.

Totodată, Deschamps a precizat că fundaşul Raphael Varane, accidentat de la finele lunii octombrie la o coapsă, "va fi disponibil" pentru meciul de marţi cu Autralia, primul al campionilor mondiali en titre la Cupa Mondială 2022.

Varane, jucătorul echipei Manchester United, accidentat de pe 22 octombrie, a efectuat sâmbătă primul antrenament colectiv alături de francezi la Doha.

Benzema a declarat forfait pentru Cupa Mondială de fotbal după ce s-a accidentat sâmbătă la o coapsă în timpul antrenamentului, a anunţat Federaţia franceză de fotbal, cu trei zile înaintea primului meci cu Australia.

Examenele medicale efectuate golgheterului echipei Real Madrid au confirmat o "leziune" la nivelul cvadricepsului de la coapsa stângă care va "necesita un termen de convalescenţă de trei săptămâni", a precizat FFF.

Regulamentele FIFA permit convocarea unui nou jucător până luni, în ajunul meciului Franţa-Australia, pentru a opera o înlocuire de ultim moment în caz de accidentare, scrie Agerpres.

Karim Benzema ratează Cupa Mondială. S-a accidentat şi a părăsit deja cantonamentul Franţei

Acesta s-a accidentat la un antrenament şi, deşi a sperat că va putea fi recuperat pentru a juca cel puţin două meciuri din faza grupelor, a fost nevoit să declare forfait. 

"În viața mea nu am renunțat niciodată… dar în seara asta trebuie să mă gândesc la echipă așa cum am făcut-o întotdeauna, așa că vreau să las locul cuiva care poate ajuta grupul să facă o Cupă Mondială grozavă. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere”, a transmis Benzema pe Instagram.

Benzema nu e singurul jucător al Franţei nevoit să abandoneze înainte de Cupa Mondială. Prin aceeaşi situaţie a trecut şi Cristopher Nkunku, atacantul celor de la RB Leipzig, accidentat tot la un antrenament. 

CM Qatar 2022, Program. Când au loc meciurile, orele de disputare și stadioanele

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar începe pe 20 noiembrie, cu o premieră în istoria competiției: va fi pentru prima oară când campionatul se va desfășura la finalul anului, asta din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii.

La această ediție a CM vor fi 64 de meciuri, echipele fiind împărțite în opt grupe, a câte patru echipe. Primele două echipe clasate în fiecare grupă se vor califica în faza optimilor de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

Fazele grupelor sunt programate în perioada 20 noiembrie – 2 decembrie. Optimile de finală se vor juca în 3-6 decembrie, sferturile se vor disputa pe 9 și 10 decembie, iar seminfinalele, pe 13 și 14 decembrie.

Finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar va avea loc pe 18 decembrie, iar finala mică, ce va stabili ocupanta locului 3, se va juca pe 17 decembrie.

Atedioanele au o capacitate între 40.000 şi 80.000 de locuri, fiind construite special de statul Qatar pentru CM 2022, designul acestora reflectând aspecte culturale şi istorice ale ţării gazdă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel