CM 2019: Olandeza Sifan Hassan, campioana mondială la 10.000 metri, 'şocată' de suspendarea antrenorului Salazar
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Campioana mondială în proba de 10.000 metri, olandeza Sifan Hassan, s-a declarat şocată de suspendarea antrenorului ei, Alberto Salazar, primită din partea agenţiei antidoping americane (USADA) pentru încălcarea regulilor privind dopajul.

Sunt şocată de această vestă primită astăzi mai ales că sunt în plină pregătire pentru viitoarea cursă la care voi participa aici la Doha, la Campionatele mondiale, a spus Hassan, potrivit AFP.

Medaliată cu aur la 5.000 metri la Europenele din 2018 de la Berlin, bronz pe aceeaşi distanţă la Mondialele de la Londra din 2017, Hassan ar putea renunţa să mai participe la această probă pentru a lua startul la 1.500 metri, notează presa sportivă din Olanda, o decizie contrară dorinţei exprimate de Salazar care dorea ca Sifan să se alinieze tot la 5.000 metri.

Federaţia americană de atletism (USATF) i-a retras marţi acreditarea antrenorului Alberto Salazar, care a fost suspendat timp de patru ani de către Agenţia americană antidoping (USADA) pentru violarea codului antidoping.

USATF a precizat într-un comunicat că a declanşat procedura de anulare a acreditării lui Alberto Salazar la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha.

USADA a anunţat luni că l-a suspendat pe Salazar, care a antrenat sportivi de top, precum britanicul Mo Farah, pentru că a orchestrat şi facilitat o conduită de dopaj interzisă, în calitatea de antrenor principal al Nike Oregon Project (NOP). USADA a demarat în 2015 o anchetă asupra NOP, după ce BBC a dezvăluit practici de dopaj la centrul de antrenament de la Beaverton (Oregon), condus de Salazar.

La Doha, Salazar a însoţit-o ca antrenor pe olandeza Sifan Hassan, care a câştigat sâmbăta trecută titlul mondial la 10.000 m.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel