CM 2019 - Anularea meciurilor a fost "o decizie bună" (World Rugby)
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Directorul Cupei Mondiale de rugby 2019, Alan Gilpin, a declarat marţi că anularea a trei meciuri din cadrul competiţiei care are loc în Japonia, din cauza taifunului Hagibis, a fost "o decizie bună", informează AFP.

"A fost o decizie bună şi o decizie corectă. Credem profund că am făcut ceea ce trebuia făcut", a declarat Gilpin în cursul unei conferinţe de presă organizate de World Rugby la Tokyo, în condiţiile în care anumite selecţionate sau federaţii şi-au exprimat nemulţumirea.

Federaţia internaţională de rugby a anunţat joi anularea meciurilor Noua Zeelandă - Italia şi Anglia - Franţa, prevăzute în weekend-ul trecut, la Toyota şi Yokohama, după ce serviciile japoneze de meteorologie au anunţat trecerea taifunului Hagibis prin regiunea din jurul capitalei Tokyo.

Un alt treilea meci, Namibia - Canada, programat la Kamaishi, a fost anulat duminică, după trecerea taifunului, din cauza riscurilor producerii unor alunecări de teren şi inundaţii.

Anularea partidei dintre Noua Zeelandă şi Italia a generat critici din partea italienilor, care erau obligaţi să-i învingă pe All Blacks cu un punct bonus pentru a accede în sferturile de finală.

"Dacă Noua Zeelandă ar fi avut nevoie de patru sau cinci puncte împotriva noastră, meciul nu ar fi fost anulat", a declarat căpitanul Italiei, Sergio Parisse.

Pe de altă parte, echipa şi federaţia scoţiană au făcut presiuni asupra World Rugby, ameninţând chiar că se va adresa justiţiei, pentru ca meciul împotriva Japoniei să aibă loc, duminică sau într-o altă zi. Partida s-a disputat în final duminică, aşa cum era programată, iar Japonia a învins cu 28-21 Scoţia, care a fost eliminată.

"Nu am fost influenţaţi de nicio federaţie" în luarea deciziei, a indicat Brett Gosper, directorul general al World Rugby. "Nu am fost influenţaţi nici de discuţii şi nici de comentarii. Am luat o decizie bazată pe ceea ce aveam de înfruntat", a precizat oficialul.

Considerat unul dintre cele mai violente taifunuri care a lovit Japonia în ultimele decenii, Hagibis a făcut aproape 70 de morţi în arhipelagul nipon, alte 15 persoane fiind în continuare date dispărute.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel