CM 2019 - Anglia, amendată pentru că a sfidat dansul haka al jucătorilor "All Blacks"
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Selecţionata Angliei a primit o amendă pentru că a încălcat regulamentul, avansând după linia de mijloc pentru a sfida tradiţionalul dans haka al jucătorilor echipei Noii Zeelande înaintea semifinalei Cupei Mondiale de rugby din Japonia, sâmbăta trecută, a anunţat, miercuri, World Rugby, citată de AFP.

Federaţia internaţională nu a precizat însă valoarea amenzii, dar XV-le Franţei a fost sancţionat cu 2.880 euro în 2011 pentru fapte similare în cursul finalei Cupei Mondiale cu Noua Zeelandă (8-7 pentru "All Blacks").

Sâmbăta trecută, la Yokohama, englezii au avansat formând un "V" după linia de mijloc, în timp ce neozeelandezii executau haka, tradiţionalul dans maori, înaintea loviturii de începere.

Şase jucători (Joe Marler, Billy Vunipola, Mark Wilson, Elliot Daly, Luke Cowan-Dickie şi Ben Youngs) au trecut de linia de mijloc, ceea ce i-a determinat pe arbitri să le ceară să se retragă.

"Am vrut să le arătăm că suntem pregătiţi, că suntem uniţi", a declarat, după meci, jucătorul englez Manu Tuilagi.

Anglia a învins Noua Zeelandă cu scorul de 19-7.

Selecţionata Angliei va întâlni Africa de Sud în finala Cupei Mondiale de rugby, sâmbătă la Yokohama. În meciul pentru locul 3, se vor înfrunta vineri, la Tokyo, selecţionatele Noii Zeelande şi Ţării Galilor.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel