CM 2018. Three Lions (Football's Coming Home) - cântecul care face istorie. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
CM 2018. Three Lions (Football's Coming Home) - cântecul care face istorie
CM 2018. Three Lions (Football's Coming Home) - cântecul care face istorie
Football's Coming Home, hitul celor de la  The Lightning Seeds , a revenit în actualitate cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal Rusia 2018.

Unul dintre cele mai celebre cântece despre fotbal ”Three Lions Football's Coming Home” a redevenit numărul unu în Big Top 40, Marea Britanie. Astfel, THREE LIONS (Football's Coming Home) revine în fruntea topului după 20 de ani. 

Piesa a fost lansată în 1996, an în care a avut loc Campionatul European de Fotbal, competiție în care Anglia a fost învinsă de Germania (câștigătoarea turneului) în semifinale.

Frank Skinner, David Baddiel și trupa The Lightning Seeds au dat din nou lovitura, remarcă presa britanică. Vechiul hit a detronat-o în topurile muzicale pe Clean Bandit a lui Solo alături de Demi Lovato.

Imnul neoficial al campionatului mondial a reintrat în top pe poziția 33, în urmă cu o săptămână, dar a urcat fulminant pe prima poziție după victoria Angliei cu 2-0 în fața Suediei. Three Lions a debutat în UK Singles Chart în anul lansării, 1996, și a stat pe prima poziție doar două săptămâni.

Odată cu Campionatul Mondial din 1998 piesa a cunoscut un remake și, din nou, a ajuns number one în top pentru trei săptămâni.

VIDEO Three Lions (Football's Coming Home)

Potrivit autobiografiei lui Frank Skinner, versurile originale transmise Federației de Fotbal Engleze (FA) includeau versul "Butcher ready for war" (Măcelarul este pregătit de război) în loc de "Bobby belting the ball" (Bobby lovește puternic mingea). Primul vers a fost o referire la calificarea la Cupa Mondială împotriva Suediei în 1989, în care fundașul Terry Butcher a fost remarcatul partidei, în ciuda faptului că a sângerat  o mare parte din meci. FA a solicitat modificarea acestei linii, pentru a evita o posibilă incitare la huliganism. Motivul "Ready for the war” (Pregătit pentru război) a fost ulterior folosit în versiunea din 1998 a piesei, atribuită lui Paul Ince.

Istoria Three Lions (Football's Coming Home)

”Three Lions” este un cântec lansat în 1996, ca single, de către trupa engleză The Lightning Seeds pentru a marca faptul că Anglia a găzduit în acel an Campionatul European de Fotbal. Muzica a fost scrisă de Ian Broudie de la Lightning Seeds, iar versurile de comedianții David Baddiel și Frank Skinner, prezentatori, la acea vreme, ai show-ului de comedie cu tematică fotbalistică ”Fantasy Football League” .

Titlul vine de la emblema echipei Angliei de fotbal, care este, la rândul său, derivată din cea a Royal Arms of England.

Three Lions '98 a fost reluat pentru Cupa Mondială în 2002 și din nou pe 5 iunie 2006 pentru Cupa Mondială 2006 din Germania. A intrat pe poziția 9 în UK Singles Chart în 2006. Re-lansarea din 2006 a fost o versiune DualDisc cu ambele versiuni originale ale Three Lions și Three Lions '98 pe partea de CD și videoclipurile muzicale pentru cele două melodii pe DVD. Trupa pop-olandeză Hermes House Band a lansat, de asemenea, o versiune puțin modificată, schimbând versurile, adaptându-le. Trupa din Londra, Fuzzwalker, a lansat o versiune a piesei pentru a marca performanța neașteptată a Angliei în Cupa Mondială 2018 din Rusia.

Versuri Three Lions (Football's Coming Home)

It's coming home, it's coming home, it's coming
Football's coming home
(Repeat)

Everyone seems to know the score
They've seen it all before
They just know, they're so sure
That England's gonna...

Throw it away
Gonna blow it away
But I know they can play
'Cause I remember...

Three lions on a shirt
Jules Rimet still gleaming
Thirty years of hurt
Never stopped me dreaming

So many jokes, so many sneers
But all those "Oh, so near"s
Wear you down through the years
But I still see...

That tackle by Moore
And when Lineker scored
Bobby belting the ball
And Nobby dancing...

Three lions on a shirt
Jules Rimet still gleaming
Thirty years of hurt
Never stopped me dreaming

I know that was then
But it could be again

It's coming home, it's coming
Football's coming home
(Repeat to end)

I know that was then. But it could be again

It's coming home, it's coming. Football's coming home (... se repetă până la sfârșit)

Vezi și: CM 2018: Tabloul complet al ultimelor meciuri


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel