Clujul va avea un parc londonez de 45 de hectare. Emil Boc: Bogăție impresionantă, diversitate de atmosfere
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay. Parc londonez în Cluj
foto ilustrativ pixabay. Parc londonez în Cluj
Cluj-Napoca va avea un parc impresionant de 45,5 hectare.

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, a organizat Concursul internațional de soluții „Amenajarea Parcului Est”.

În urma deliberării juriului internațional, proiectele câștigătoare sunt următoarele: Premiul I, reprezentat de contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 6.288.360 lei, fără TVA: proiectul nr. 100: Metapolis Architects S.P.R.L. în asociere cu S.C. Studio de peisaj Ana Horhat S.R.L. și S.C. Atelier Mass S.R.L. Autor principal: Metapolis Architects, Studio de Peisaj Ana Horhat, Atelier Mass. 

Emil Boc: Bogăție impresionantă și o diversitate de atmosfere

Proiectul a fost desemnat câștigător deoarece reușește să combine ”într-o manieră inteligentă fluiditatea zonei umede cu dispunerea ortogonală a plantației pepinierei pentru a realiza un desen coerent. Este un proiect construit cu mijloace minime - topografie, apă, vegetație și alei - iar rezultatul aduce o bogăție impresionantă și o diversitate de atmosfere, deschise pentru a evolua în timp și pentru a absorbi nevoi viitoare”, așa cum s-a arătat în aprecierile juriului internațional”, a precizat primarul Emil Boc, scrie stiridecluj.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel