Urmărește emisiunea live
Cluburile din Anglia au dat startul petrecerilor, după ridicarea restricţiilor. Mii de englezi, sceptici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cluburile din Anglia au dat deja drumul petrecerilor uriaşe pentru a sărbători ridicarea restricţiilor. Cu toate astea, trei sferturi dintre cei care merg în cluburi sunt sceptici.

Măştile de protecţie nu mai sunt obligatorii, astfel că mii de englezi s-au unit pe ringurile de dans pentru prima dată din martie 2020 până acum. În plus, aceştia nu au mai trebuit să se distanţeze şi nici să arate teste negative sau certificate de vaccinare. 

Cluburi cunoscute din Anglia, precum E1, Ministry of Sound, Fabric sau Egg (Londra), Pryzm din Bristol, sau Powerhouse din Newcastle s-au redeschis la miezul nopţii, la scurt timp după ce restricţiile au fost ridicate. "E un moment pe care îl aşteptam, pe care clienţii noştri îl aşteptau. Abia aşteptăm să îi vedem pe toţi pe ringul de dans pentru prima dată în ultimele 16 luni. A fost o aşteptare lungă, dar am ajuns până aici", a declarat Tristan Moffat, directorul unui astfel de club, conform Daily Mail

Mii de englezi, îngrijoraţi

 

În timp ce unii dansau în cluburi, mii de englezi sunt îngrjoraţi că relaxarea restricţiilor este prematură. Conform unui sondaj realizat între 5 şi 15 iulie, 73% dintre englezii care obişnuiau să meargă în cluburi înainte de pandemie au spus că nu se simt confortabili să se întoarcă la viaţa dinaintea restricţiilor. Conform aceluiaşi studiu, 59 % dintre respondenţi au spus că nu s-ar simţi încă în siguranţă să meargă la concerte în spaţii închise. 

Tocmai de asta, unele cluburi îşi încurajează clienţii să respecte în continuare unele norme de siguranţă. 

"Gândiţi-vă la cei din jur. Măştile sunt opţionale, iar lucrurile vor fi diferite. Rămâneţi în siguranţă", au transmis reprezentanţii clubului Lions, din Manchester. 

Majoritatea restricţiilor din Anglia, ridicate 

 

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia luni, redenumită Ziua libertăţii în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe mulţi oameni de ştiinţă şi responsabili politici, relatează AFP.

Începând de la miezul nopţii în Anglia, sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite. Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune, într-un mesaj video lansat în ajunul ridicării majorităţii restricţiilor anti-COVID-19 în Anglia. Şeful executivului i-a încurajat de asemenea pe conaţionalii săi să-şi facă şi "a doua injecţie" (doză de vaccin, n.red) atunci când li se solicită acest lucru, notează Reuters.

VEZI Anglia, libertate totală faţă de COVID-19. S-au ridicat aproape toate restricţiile, masca nu mai e obligatorie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel