Clubul de lectură ,,Lectur” – un proiect inteligent
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Miercuri, 31 ianuarie 2018, începând cu orele 17, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va avea loc prima ediție din acest an a Clubului de Lectuă ,,Lectur Alba”. Cele două cărți propuse de membrii clubului pentru lectură sunt: Cititorul de Bernhard Schlink și Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuael Schmitt.

În cadrul clubului, toți iubitorii de lectură au prilejul să poarte un dialog viu prin care se pot pune întrebări, se pot da răspunsuri, se pot face interpretări ale textelor citite, se poate lectura sau pur și simplu se poate asista la toate aceste dezbateri, într-un cadru plăcut generat de lumea cărților și inspirat de aroma unui ceai cald oferit cu drag de sponsorul evenimentului , magazinul www.finenoble.ro.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Proiectul face parte din Programul minimal 2017 al instituției -1. USERS/1.1 Clubul de lectură, și este un proiect destinat utilizatorilor serviciilor de bibliotecă. Obiectivele  proiectului sunt stimularea creativității și a dialogului între iubitorii de lectură, promovarea colecțiilor bibliotecii în comunitate și dezvoltarea de abilități de înțelegere și interpretare a unui text propus.

Scriitorul german Bernhard Schlink s-a născut la 6 iulie 1944 în Dornberg, azi Bielefeld.  I-au fost traduse în limba română  romanele: Cititorul, Evadări din iubire, Crima lui Selb, Întoarcerea acasă, Weekendul, Minciuni de vară, Femeia de pe scări.

 ERIC-EMMANUEL SCHMITT s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diplomă în filozofie. Trei ani mai târziu obține titlul de doctor în filozofie. Debutează în 1991 cu o piesă de teatru, Noaptea de la Valognes. Cel mai citit roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt, Oscar și Tanti Roz, a fost adaptat de autor atât pentru scenă, cât şi pentru marele ecran.

Informatii suplimentare:

Daniela Floroian, bibliotecar

E-mail: [email protected]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel