Urmărește emisiunea live
Clubul Copiilor Sector 1 – Cireșarii va fi reamenajat. Parteneriat important, anunțat de Ministerul Educației
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Clubul Copiilor Sector 1 – Cireșarii va fi reamenajat. 

Clubul Copiilor Sector 1 – Cireșarii va fi reamenajat. Lucrările ar putea fi demarate chiar săptămâna viitoare, potrivit Ministerului Educației. Asta datorita unui Acord de Parteneriat între Clubul Copiilor Sector 1 – Cireșarii, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București. În plus, potrivit lui Sorin Câmpeanu, va fi realizat un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, clădire pentru vestiare, alei pietonale, dar și spații verzi. Vezi în GALERIA FOTO cum arată acum un club al copiilor din centrul Bucureștiului.

Obiectivele parteneriatului



"Obiectivul acordului de parteneriat încheiat astăzi, 27 august, îl constituie reglementarea cadrului de colaborare în vederea demarării activităților de reorganizare și reamenajare la Clubul Copiilor Sector 1 – Cireșarii. În acest sens, lucrările vor putea demara chiar săptămâna viitoare. Astfel, în virtutea acestui document, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București își asumă:

- igienizarea și reorganizarea spațiilor verzi ale Bazei Sportive „Cireșarii” pentru a fi redate în folosința Clubului Copiilor Sector 1 în vederea desfășurărilor activităților extrașcolare specifice, inclusiv cu implicarea studenților și a cadrelor didactice din universitate (cerc de biologie-botanică Vasile Ciocarlan, clubul de ornitologie Aves,centrul cultural studențesc Ex Terra Aurum - cu activități de fotografie, pictură, sculptură, muzică și sportive);

- lucrări de cartare a vegetației și a faunei și servicii de protecția plantelor;

- sprijin logistic: bază utilaje și resursa umană aferentă;

- participarea studenților USAMV la activități practice și realizarea de proiecte didactice, inclusiv diseminarea rezultatelor;

- organizarea de proiecte de voluntariat, cu participarea studenților USAMV;

- acordarea de asistență tehnică de specialitate (peisagistică, proiectare lucrări de irigații și alimentări cu apa, îngrijire arbori și arbuști ornamentali, peluze, suprafețe cu vegetație anuală și perenă, prelucrare date topografice);

- organizarea unui concurs de proiecte pentru amenajarea peisagistică a bazei.



În același timp, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și Clubul Copiilor Sector 1 – Cireșarii se angajează:

- să faciliteze, conform legii, accesul în vederea desfăşurării tuturor activităţilor necesare pentru buna derulare a proiectului în parteneriat;

- să faciliteze obținerea tuturor informațiilor legate de desfășurarea proiectului derulat în parteneriat;

- să promoveze rezultatele proiectului și să încurajeze participarea elevilor la activitățile extrașcolare organizate în parteneriat.

Finanțarea asigurată de Ministerul Educației

Precizăm, în acest context, că Ministerul Educației va asigura finanțarea, prin Compania Națională de Investiții (C.N.I.-S.A.), în vederea realizării unui teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, clădire pentru vestiare, alei pietonale, spații verzi. Valoarea totală a proiectului pentru terenul multifuncțional este de 2.982.421 lei.

De asemenea, Ministerul Educației, prin ISMB, a decis suplimentarea şi finanţarea unui număr de posturi adecvat importanţei unui Club al Copiilor în care sunt înscriși peste 2.000 elevi..", transmite Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel