Clubul AC Milan, vândut integral
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Adunarea Generală a acţionarilor clubului AC Milan a fost convocată pentru data de 21 iulie şi va marca trecerea definitivă a grupării italiene de fotbal sub controlul fondului american Elliott, a anunţat, joi, presa italiană, citată de AFP. 

Această adunare va numi noul consiliu de administraţie în care reprezentanţii Elliott îşi vor face intrarea în forţă, după ce un grup chinez a încercat preluarea clubului timp de 15 luni. 

Proprietatea fostului şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, prestigiosul club a fost cumpărat oficial pe 13 aprilie 2017 pentru suma de 740 milioane euro de către investitori chinezi în fruntea cărora se afla misteriosul personaj Li Yonghong. 

Elliott a preluat controlul în urma imposibilităţii investitorului chinez Li Yonghong de a-şi onora o datorie ajunsă la scadenţă. Li a avut la dispoziţie până pe 6 iulie să plătească suma de 32 milioane euro către fondul american, bani pe care îi împrumutase pentru cumpărarea clubului milanez. 

Se pregătesc investiții masive 

Într-un comunicat dat publicităţii, Elliott a precizat că, odată cu preluarea controlului, se deschide "un nou capitol pentru AC Milan". 

"Viziunea Elliott pentru AC Milan este simplă: crearea stabilităţii financiare şi stabilirea unui management solid, realizarea unui succes pe termen lung pentru AC Milan prin concentrarea asupra lucrurilor fundamentale şi asigurarea unei bune capitalizări a clubului, precum şi crearea unui model operaţional durabil, care să respecte regulamentul fair play-ului financiar al UEFA". 

"Ca o primă măsură, Elliott intenţionează să contribuie cu 50 de milioane de euro la capitalul clubului, pentru a-i stabiliza finanţele şi intenţionează să aloce, în timp, un capital suplimentar pentru finanţarea creşterii lui AC Milan", se mai arată în comunicatul noilor proprietari ai grupării de pe San Siro. 

Pe plan sportiv, AC Milan, care a cheltuit aproximativ 200 milioane euro pentru recrutarea de jucători vara trecută, a terminat pe un dezamăgitor loc şase în ediţia precedentă a campionatului Italiei, în care titlul a revenit rivalei Juventus Torino. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel