Clotilde Armand: Proiectul privind panourile fotovoltaice, redus la două blocuri. PNL S1: Primarul nu a venit cu un studiu de fezabilitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Vlad Dumitrescu
Inquam Photos / Vlad Dumitrescu
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, luni, că proiectul privind montarea de panouri fotovoltaice pe blocuri a fost redus la două imobile de consilierii locali ai PNL şi PSD, iar liberalii susţin că nu puteau aproba investiţii de 400 de milioane de lei fără studiu de fezabilitate şi de impact. 

'În prag de iarnă şi în plină criză energetică, consilierii PNL şi PSD au distrus astăzi proiectul 'Termoficare de la Soare' şi au ignorat nevoile cetăţenilor Sectorului 1. (...) După 6 luni de încărcare să îi convingem că este necesar, după recomandările comisarului european pentru energie şi recomandarea specialiştilor.

Printr-un amendament promovat de PNL, întregul program a fost redus la un simplu proiect-pilot pentru doar 2 (două!) blocuri, în condiţiile în care aproximativ 130 de asociaţii de proprietari şi-au dat acordul (au semnat deja contractele de mandat) să intre în programul 'Termoficare de la Soare, a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook, cu prilejul şedinţei Consiliului Local.

Potrivit lui Clotilde Armand, consilierii locali ai PNL şi PSD au decis 'să golească de conţinut un proiect' care pe termen lung le-ar fi asigurat independenţă energetică locuitorilor Sectorului 1.

'Mai facem o şedinţă de consiliu şi voi veni cu toţi cetăţenii Sectorului', a anunţat Clotilde Armand.

Reacția PNL

La rândul său, consilierul local PNL Daniel Ciungu a explicat că liberalii au propus să facă mai întâi un proiect pilot pe două blocuri.

'Amendamentele PNL Sector 1 au fost aprobate de Consiliul Local pentru proiectul pilot Termoficare de la Soare. Deoarece primarul nici până astăzi nu a venit cu studiu de fezabilitate şi de impact pentru proiectul cu care se tot laudă, nu puteam să aprobăm sume de 400 milioane de lei fără astfel de documente. Plus că nu cunoaştem cum primarul a semnat contracte de mandat cu asociaţiile, având în vedere că nu existau criterii de selecţie aprobate de Consiliu. Drept urmare, am propus să facem mai întâi un proiect pilot pe 2 blocuri, cu o populaţie cât mai mare şi care sunt cel mai departe de punctul termic, pentru a testa pe bune dacă un astfel de sistem este eficient şi în teren, nu doar pe Facebookul primarului', a scris Daniel Ciungu, luni, pe pagina de Facebook a PNL Sector 1.

Potrivit acestuia, PNL vine 'cu soluţii clare' ce pot fi implementate uşor pentru cetăţeni şi care pot demonstra dacă banii publici vor fi 'cheltuiţi cu cap'. 

Citește și - Clotilde Armand, administrație eșuată - Lista neagră. Podaru (PNL) o acuză că ”luptă împotriva cetățenilor Sectorului 1”: Totul este infect - VIDEO

Consilierii locali ai Primăriei Sectorului 1 au adunat motivele pentru care nu sunt mulțumiți de administrația primarului Clotilde Armand, toate acestea însumând 22 de motive pentru care Sectorul 1 al Capitalei are de suferit. 

PNL Sectorul 1 a alcătuit o ”carte neagră” a administrației lui Clotilde Armand, însumând eșecurile edilului în cei doi ani de mandat. În cele 29 de pagini au fost enumerate 22 de motive pentru care Clotilde Armand a eșuat în mandatul ei de primar. 

”De doi ani de zile, Clotilde Armand luptă împotriva cetățenilor Sectorului 1. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că Clotilde Armand este clar, evident, un primar incompetent și rău intenționat”, a spus consilierul local liberal Dan Podaru pentru DC News. 

1. Frig în cartierul Aviației

Clotilde Armand a promis că instalația de furnizare a căldurii și a apei calde va funcționa pentru cartierul Aviatorilor, în urma unei investiții de 100.000 de euro, lucru care nu s-a întâmplat. 

”CET Grivița nu a fost modernizată, chiar dacă exista un proiect mai mult decât important de modernizare și în cartierul Aviației a găsit metode alternative neperformante și mii de oameni au dârdâit de frig în casă”, a spus Podaru la primul punct al manifestului. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel