Data publicării:

Clotilde Armand, obligată prin hotărâre judecătorească să pună pe ordinea de zi proiectele propuse de PNL. Idei utile pe care le-a refuzat

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Raul Stef
Inquam Photos / Raul Stef
Consilierul local Dan Podaru a fost invitat la DC News și DC News TV unde a vorbit despre cele două proiecte foarte importante pentru cetățenii Sectorului 1 pe care primarul Clotilde Armand le-a refuzat. 

Dan Podaru a explicat, în exclusivitate pentru DC News și DC News TV, că au fost nevoiți să meargă în instanță cu 5 dintre proiectele propuse deoarece neînțelegerile nu au putut fi rezolvate la nivelul Primăriei. Potrivit acestuia, instanța a hotărât că primarul Sectorului 1 este acum obligat să pună pe ordinea de zi aceste proiecte. 

„Recent, pe data de 29.11.2023, instanța, prin Hotărârea 6316/2023 din 29.11.2023, a hotărât că primarul este obligat să pună pe ordinea de zi 5 proiecte. Noi, consilierii PNL, pentru a demonstra incapacitatea primarului de a colabora cu Consiliul și pentru a debloca această situație care afectează cetățenii Sectorului 1 am mers în instanță.

Lucrurile neputând fi rezolvate la nivelul Primăriei prin dialog, așa cum este civilizat și firesc, am fost obligați să mergem cu 5 proiecte în instanță, să demonstrăm instanței că ele au fost scrise, propuse primarului și că primarul nu le pune pe ordinea de zi.

Nu voi citi decât două dintre ele:

K194 din 25.06.2021, deci unul dintre proiecte așteaptă din 2021 să fie pus pe ordinea de zi;

K2064 din 06.04.2022;

În acest moment, primarul Clotilde Armand, printr-o hotărâre a unei instanțe din România, este obligat să pună pe ordinea de zi aceste proiecte ale PNL. Despre ce fel de proiecte era vorba? Că noi vorbim despre reușitele primarului Clotilde Armand, dar iată că există hotărâri ale instanței, adică ale justiției din România. Am venit cu documente tocmai pentru a nu fi acuzat că sunt subiectiv. În momentul în care instanța din România ne spune: „Clotilde Armand ai greșit” nu mai avem ce să discutăm.”, a spus Dan Podaru.

3. Inquam Pho... (clotilde-armand-romprest-gunoaie-sector-1_inquam_photos_vlad_dumitrescu_82452700.jpg)

Inquam Photos / Vlad Dumitrescu

 

Ce proiecte a refuzat Clotilde Armand

„Primarul trebuie să pună pe ordinea de zi următoarele proiecte:

- Proiectul de Hotărâre prin dezvoltarea infrastructurii de încărcare a automobilelor electrice în vederea încurajării mobilității electrice pe care PNL îl cere din anul 2021. Deci stații de încărcare a refuzat.

- Proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizare în administrația publică a Sectorului 1 al Municipiului București propus în anul 2022. Deci dânsa și administrația care o înconjoară se fălesc cu lucruri scrise pe Facebook sau pe site-ul Primăriei. În realitate, iată că instanța o obligă să pună pe ordinea de zi astfel de proiecte.

Mai mult decât atât, printre aceste proiecte se află și achiziționarea acelui teren pentru parcarea de pe Strada Cluj, intersecție cu Turda, unde există o zonă în care poate fi realizată o parcare atât de utilă cetățenilor. 

Una dintre primele doleanțe ale cetățenilor din Sectorul 1 sunt locurile de parcare. În mandatul actual al primarului Clotilde Armand nu a fost realizat nici măcar un loc de parcare. Proiectele PNL sunt blocate cu insistență. Nu există o deschidere, există o opoziție opacă din partea departamentelor de specialitate și a direcțiilor care conlucrează cu primarul.

Noi vrem să facem, suntem pro cetățeni. Venim în sprijinul cetățenilor și iată că cel care blochează activitatea nu este Consiliul, ci este chiar primarul în sine.", a  spus Dan Podaru la DC News și DC News TV. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel