Clotilde Armand nu mai vrea primării de sector. Manole (PSD): Ridicol! Acum are opinii despre întreaga Capitală, iar mâine-poimâine va avea despre întreaga țară
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Facebook USR Belgia / Clotilde Armand
Facebook USR Belgia / Clotilde Armand
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, sugerează că nu mai este nevoie de 6 primării de sector în București, ci de o singură primărie generală. Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a comentat această propunere.

Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a comentat propunerea lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, referitoare la o reformă administrativă a Capitalei în care cele 6 primării de sector să dispară și să rămână doar primăria generală.

„Cine nu reușește să-și facă ordine în propria ogradă, începe să se uite pe la vecini. După ce se prefigurează deja un mandat eșuat, pe care îmi e greu să cred că îl va salva în ultimii doi ani, doamna Armand nu mai are opinii doar despre Sectorul 1, ci are despre întreaga Capitală, iar mâine-poimâine va avea despre întreaga țară. E puțin ridicol ca repetenta actualei generații de primari să aibă opinii nu despre sectorul pe care dezastruos îl conduce, ci despre întregul București. Am fost uimit de faptul că a început deja să își caute scuze și vrea să explice de ce unele parcuri sunt în dezordine, dar nu sunt în subordinea domniei sale, că de acolo a plecat subiectul“, a spus, pentru DC News, Florin Manole, președintele PSD Sector 1.

Ce a spus Clotilde Armand

„București – labirint administrativ

Bucureştiul este împărţit în 6 sectoare : Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6 - fiecare având primarul și consiliul său. Peste aceste sectoare tronează Primăria Municipiului București. Veți spune că nu este nimic nefiresc până acum. Dar!

Fiecare primărie de sector are structuri și subordonate. De exemplu: există șase Administrații ale Domeniului Public (ADP). Fiecare ADP se ocupă de domeniul public dintr-un sector:spațiile verzi, parcări și în unele cazuri de servicii de salubrizare. Însă sunt zone întregi dintr-un anumit sector (străzi, parcuri, parcări) care nu aparțin acestor ADP-uri. Fiindcă Primăria Capitalei are și ea un fel de ADP numit Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) pentru tot ce înseamnă spații verzi.

ALPAB se ocupă de mai multe zone verzi situate pe teritoriul celor 6 sectoare iar de aici apare începe să apară confuzia juridică sau a cetățenilor. De exemplu: în Sectorul 1 sunt multe parcuri care nu sunt în subordinea primăriei de sector (Herăstrău, Cișmigiu, Floreasca, Bordei) sau străzi care nu sunt în subordinea ADP Sector 1 (Calea Griviței, Calea Victoriei, Ion Mihalache sau cele pe care există transport în comun) și se află la o altă structură din cardul Primăriei Capitalei numită Administrația Străzilor.

Mare mi-a fost uimirea atunci când am dorit să fac curat și să mă ocup de spațiile verzi de pe Bulevardul Magheru să constat că nu am dreptul să fac asta pentru că bulevardul aparține de (atenție!) Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei. Kafka!

Ce v-am descris mai sus sunt câteva mici exemple. În haosul administrativ al celui mai mare oraș din România nu trebuie să uităm că s-au mai adăugat și Companiile Municipale de tot felul... creația ultimului primar general din partea PSD. Fără noimă.Și uite așa un primar de sector care are pe teritoriul sectorului mai multe străzi sau parcuri și vrea să le întrețină nu are cum. Pentru că hidra administrativă nu-i dă voie. Iar atunci când un primar de sector dorește să fac protocol între instituția lui și cele din cadrul PMB.... proiectul îi este respins de consilierii aflați în opoziție (cu toate că ei sunt la guvernare). Este cazul meu. La Sectorul 1 am încercat de aproape zece ori să trec un protocol cu Administrația Străzilor pentru a mă ocupa de modernizarea unor străzi și bulevarde. Consilierii PNL PSD Sector l-au picat nejustificat sau să nu putem face investiții. Și uite așa anii trec.

Iar birocrația rămâne.Iar acolo unde există multă birocrație și ambiguitate juridică să știți că există și multă corupție. Cred că trebuie să avem cât de curând o discuție despre reforma administrativă a Capitalei, despre aceste anomalii sistemice care ne țin captivi. Este nevoie de un nou dialog la nivelul tuturor forțelor politice despre o nouă împărțire administrativă a orașului, despre o nouă Lege a Bucureștiului. Nu pentru noi. Pentru generațiile care vin. V-am spus toate aceste lucruri pentru că atunci când suntem înjurați să știți de ce o faceți.“, a scris, pe Facebook, Clotilde Armand.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel