Clotilde Armand își face bilanțul realizărilor. Reacție din PNL. Daniel Ciungu: Primarul 0.0015%
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Clotilde Armand a tras linie după trei ani de mandat. 

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a tras linie celor trei ani de mandat. Printre realizările pe care le enumeră, se regăsesc: Am condus cel mai mare program de investiții în străzi de când există sectorul. Am descentralizat investițiile în școli, cu un rezultat absolut remarcabil. Am descentralizat investițiile în spitale cu investiții record. Am asigurat program prelungit în creșe, grădinițe, școli, de dimineață până seara. Am protejat interesul locuitorilor printr-un urbanism respectuos. Protejăm și reconstruim patrimoniul nostru arhitectural. Protejăm domeniul public și oprim ocuparea lui abuzivă. Am reformat complet Poliția Locala, Poliția de mediu. Am redefinit spatiile verzi cu plantari noi de plante perene si copaci. Am redus poluarea în sector. Am pregătit investițiile pentru a fi primul UAT care produce mai multă energie decât consumă. Avem o viziune de dezvoltare responsabilă în jurul Promenadei Verzi. Am pus Piața Amzei pe harta culturală a României. Avem grijă de copiii noștri și de bătrânii noștri. Am digitalizat serviciile primăriei, de la taxe locale, la parcări. Am curățat primăria de corupție. 

”Primarul 0.0015%”

”Suntem deja obișnuiți să vedem constant numai lapte și miere în comunicatele primarului Armand. Realitatea din teren, din școli și din execuția bugetară arată cu totul altceva. Se vede mizeria din oraș. Vedem cu toții degringolada și zecile de străzi de pământ pline de noroi. Anul acesta cetățenii o vor sancționa în alegeri” reacționează Daniel Ciungu, consilier local din partea PNL la Primăria Sectorului 1. 

”Noi ne propunem să atragem cât mai multe fonduri europene, în comparație cu primarul 0.0015%. PNL are zeci de proiecte pentru cetățeni și capabilitatea de a atrage investiții de miliarde. Și mai important: capacitatea administrativă de a le implementa” a continuat el, care a dat și un ”exemplu pe execuția bugetară până în octombrie: din bugetul de 500 milioane de lei alocat de către Consiliul Local pentru școlile din S1, se cheltuiseră sub 220 milioane. Majoritatea banilor sunt pentru funcționarea școlilor si a celor peste 100 clădiri ale lor si pentru bursele elevilor. 

Din bugetul de investiții al primăriei, adică specific ce a investit primarul Sectorului 1 direct, și nu ce au reparat minor câțiva directori, se cheltuiseră doar 8.7 milioane de lei. Adică 1.7% din total. Aceasta este realitatea cifrelor, nu vorbe cosmetizate pe Facebook. Și normal că după septembrie încoace oricum nu se mai putea investi mare lucru în scoli pentru că veniseră copiii la ore”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel