Clotilde Armand, înfrângere usturătoare în scandalul gunoiului. Primăria Sectorului 1 poate fi executată silit
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 21 iul, 14:03
WhatsApp
Facebook Clotilde Armand
Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, afirmă că primarul Clotilde Armand a pierdut un proces prin care cerea suspendarea executării silite a primăriei în scandalul cu Romprest. 

"Dovada că am spus mereu numai adevărul despre Primăria Sectorului 1 rezultă și din deciziile instanței judecătorești. După cum putem vedea din documentul de mai jos, ieri, 20.07.2021, a fost respinsă cererea lui Clotilde Armand de suspendare a executării silite. Există, în cadrul acestei executări, sume restante în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane de lei reprezintă penalități de întârziere a plății unor datorii mai vechi de 6 luni de zile, deci Clotilde Armand aduce un prejudiciu direct cu o sumă de peste 2 milioane de euro, din cauza faptului că refuză să achite facturi legale. Vom vedea, mai departe, cum va răspunde Primarul Clotilde Armand în fața legii", a scris Dan Podaru pe Facebook.

Contestarea executării silite, făcută la început de iunie

Clotilde Armand a declarat că „vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite și vom câștiga.”

Ea a atras atenția că „de când sunt aici, am câștigat toate procesele”, adăugând de asemenea că „somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze”.

G Ad:

VEZI Executare silită în criza gunoaielor. Clotilde Armand: „Vom contesta şi vom câștiga”

Romprest poate executa silit Primăria Sectorului 1

Romprest a dat în judecată Primăria Sectorului 1 și a cerut executare silită. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea joi, 10 iunie.

Practic, Romprest a cerut executarea silită a Primăriei Sectorului 1, în scandalul colectării deșeurilor din sector.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare”, potrivit judecătorilor.

Decizia este fără cale de atac, notează Mediafax. 

Prefectul Alin Stoica susține că soluția pentru deblocarea crizei gunoiului din Sectorul 1 este ca Primăria să-și asume plata serviciilor oferite de sortatori.

„Au identificat o soluție prin care vor putea să achite datoriile prestatorilor către sortatori. Primăria își asuma plata către sortatori (...) Sunt sigur că prestatorul își va îndeplini în continuare obligațiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro