Urmărește emisiunea live
Clotilde Armand, înfrângere usturătoare în scandalul gunoiului. Primăria Sectorului 1 poate fi executată silit
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand
Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, afirmă că primarul Clotilde Armand a pierdut un proces prin care cerea suspendarea executării silite a primăriei în scandalul cu Romprest. 

"Dovada că am spus mereu numai adevărul despre Primăria Sectorului 1 rezultă și din deciziile instanței judecătorești. După cum putem vedea din documentul de mai jos, ieri, 20.07.2021, a fost respinsă cererea lui Clotilde Armand de suspendare a executării silite. Există, în cadrul acestei executări, sume restante în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane de lei reprezintă penalități de întârziere a plății unor datorii mai vechi de 6 luni de zile, deci Clotilde Armand aduce un prejudiciu direct cu o sumă de peste 2 milioane de euro, din cauza faptului că refuză să achite facturi legale. Vom vedea, mai departe, cum va răspunde Primarul Clotilde Armand în fața legii", a scris Dan Podaru pe Facebook.

Contestarea executării silite, făcută la început de iunie

Clotilde Armand a declarat că „vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite și vom câștiga.”

Ea a atras atenția că „de când sunt aici, am câștigat toate procesele”, adăugând de asemenea că „somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze”.

VEZI Executare silită în criza gunoaielor. Clotilde Armand: „Vom contesta şi vom câștiga”

Romprest poate executa silit Primăria Sectorului 1

Romprest a dat în judecată Primăria Sectorului 1 și a cerut executare silită. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea joi, 10 iunie.

Practic, Romprest a cerut executarea silită a Primăriei Sectorului 1, în scandalul colectării deșeurilor din sector.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare”, potrivit judecătorilor.

Decizia este fără cale de atac, notează Mediafax. 

Prefectul Alin Stoica susține că soluția pentru deblocarea crizei gunoiului din Sectorul 1 este ca Primăria să-și asume plata serviciilor oferite de sortatori.

„Au identificat o soluție prin care vor putea să achite datoriile prestatorilor către sortatori. Primăria își asuma plata către sortatori (...) Sunt sigur că prestatorul își va îndeplini în continuare obligațiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel