Data actualizării:
Data publicării:

Clotilde Armand, fake news despre sacii cu voturi, demontat de Jandarmerie

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, îl acuză premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, că a pus Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral.

”În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aştepte contestaţia de la Biroul Electoral Municipal, nu mai aşteaptă nici verdictul magistraţilor privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situaţia sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare”, spune Clotilde Armand, prezentând şi imagini, scrie news.ro.

Aceasta spune că ”se şterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1” și că ”ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept".

Clotilde Armand a cerut joi renumărarea voturilor la Sectorul 1, susținând că are dovezi că s-a fraudat acest scrutin și că ”Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

Ce spune Jandarmeria

"Încă o dată, subliniem faptul că Jandarmeria Capitalei nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale”, precizează Jandarmeria.

"Totodată, unitatea noastră, prin atribuțiile specifice și în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare și ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparțin Jandarmeriei Române.

De asemenea, conform statutului său, Jandarmeria Română este o instituție apolitică și nu desfășoară activități electorale. Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidențiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajați ai Jandarmeriei Române”, a mai transmis Jandarmeria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel