Clotilde Armand îi ia fața ministrului ”zero fonduri europene”: Este primarul 0,5%, acuză PNL
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Raul Stef
Inquam Photos / Raul Stef
PNL Sectorul 1 susține că edilul Clotilde Armand este ”primarul 0,5%”.

Cifrele privind absorbția fondurilor UE din Politica de Coeziune arată exact gradul de incompetență pe care Clotilde Armand a dovedit-o pe toată durata acestui mandat, transmite PNL Sectorul 1 într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei menționate, ”din totalul de 754,8 milioane de lei, reprezentând aproximativ 151 milioane euro, care au fost atrași de toate sectoarele din București în perioada 2020 - 2024, doamna Clotilde Armand a reușit performanța de a atrage doar 3,9 milioane de lei, adică doar 780.000 de EUR.

Asta înseamnă că, în mandatul doamnei Armand, Primăria Sectorului 1 a atras doar 0,5% din totalul fondurilor UE din Politica de Coeziune atrase de toate sectoarele.

Prin comparație, pentru a înțelege gradul exact de incompetență al doamnei primar, Sectorul 3 a atras 355,3 milioane de lei, iar Sectorul 6 - 186,5 milioane de lei. Până și Primăria Sectorului 5 a fost de trei ori mai eficientă”, se arată în comunicatul menționat.

 

FOTO: captură comunicat PNL Sectorul 1

Ce se putea face cu banii pe care doamna Armand nu i-a atras din Politica de Coeziune?

Iată câteva exemple cu ce putea face doamna Armand cu banii pe care nu i-a atras din Politica de Coeziune:

  • Reabilitarea termică a blocurilor și a lifturilor
  • Creșe pentru copii
  • Centre sociale pentru copii și bătrâni
  • Modernizarea stațiilor de autobuz și integrarea cu celelalte sectoare ale Bucureștiului
  • Puncte de colectare selectivă a deșeurilor
  • Stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Desigur, lista proiectelor care puteau fi finanțate prin fondurile UE poate continua și s-ar fi găsit suficiente proiecte utile dacă doamna Armand ar fi fost interesată de calitatea vieții cetățenilor.

”Mai mulți bani europeni în Sectorul 1 ar însemna o economie mai puternică și un nivel de trai mai ridicat. Eterna scuză a doamnei Armand că n-a făcut nimic din cauză că a blocat-o consiliul nu funcționează în realitate pentru că i-au fost aprobate peste 700 de hotărâri de consiliu local și cu siguranță nu funcționează în cazul fondurilor europene, unde singura responsabilitate pentru atragerea lor este a primarului și a echipei sale. 

Este o rușine că doamna Armand are aceste rezultate dezastruoase - 0,5% din fondurile UE disponibile. Sectorul 1 are nevoie de o schimbare urgentă, iar aceasta este echipa PNL-PSD!”, a declarat George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, citat în comunicatul menționat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel