Clinica rusă de oftalmologie Omicron vrea să interzică utilizarea numelui pentru noua variantă de coronavirus
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
O clinică rusă de oftalmologie, numită Omicron, vrea să interzică OMS utilizarea numelui pentru noua variantă de coronavirus.

Alexandr Padar, fondatorul reţelei de clinici de oftalmologie ruse Omicron, vrea să interzică Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să folosească acest nume pentru a numi noua variantă de coronavirus, a informat joi postul de radio Govorit Moskva, citat de EFE.

"Acest nume este o marcă înregistrată (...), asocierea sa cu noua variantă de COVID-19 dăunează reputaţiei companiei", a asigurat Padar, potrivit Agerpres.

Dacă cineva moare de Omicron, a adăugat el, "este puţin probabil ca familia sau prietenii să vrea să meargă la o clinică cu acest nume".

Omul de afaceri rus preconizează să depună o plângere în justiţie împotriva OMS, potrivit postului Govorit Moskva.

Prima clinică Omicron a fost deschisă în oraşul siberian Novokuzneţk, în 2015. În prezent, clinică are 11 filiale în întreaga ţară.

Varianta Omicron, identificată şi ca B.1.1.529, a fost raportată prima oară în Africa de Sud şi calificată drept "îngrijorătoare" de OMS în noiembrie. În Rusia nu a fost depistat deocamdată niciun un caz cu noua variantă Omicron.

Totuşi, autorităţile au semnalat că este o chestiune de timp ca noua variantă să ajungă în ţară, unde practic totalitatea cazurilor de COVID-19 sunt atribuite variantei Delta.

VEZI ȘI: Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 la românii veniți din Africa de Sud

Ministerul Sănătății a revenit cu mai multe precizări importante legate de secvențierea genomică pentru tulpina Omicron.

În urma primelor teste, la două dintre cele trei persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, conform Ministerului Sănătății.

„Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele trei persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a precizat, joi după-amiază, Ministerul Sănătății.

„Cele trei persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, a mai precizat Ministerul Sănătății.

Este vorba despre cei doi români întorși din Africa de Sud, care sunt carantinați în Brașov și Vaslui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel