Clepezeu, reţetă veche din Sibiu
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Clepezeu cu caş, captură video
Clepezeu cu caş, captură video
Se prepară des în Mărginimea Sibiului şi are un gust aparte. Te satură imediat şi îţi dă energie cât pentru toată ziua de muncă.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications. Este una din cele mai simple reţete. Se face rapid, doar din trei ingrediente. E de ajuns să cauţi prin cămară iar dacă ai în casă ceva caş,  o lingură-două de untură sau unt şi o mână de mălai... poţi să începi să aşezi masa! Iată cât de uşor se prepară:

Ingrediente

250 g caș

150 g mălai

2-3 linguri de untură sau unt

Mod de preparare

Se încinge untura sau untul într-o cratiță sau tigaie, se pune caşul fărâmițat iar cand se face pastă se amestecă cu mălaiul. Se servește cald cu lapte bătut sau iaurt.

Gustul este unul deosebit, dens, pătrunzător. Acest fel de mâncare, oricât de simplu ar părea, se regăseşte şi în meniurile din restaurantele şi cramele din Sibiu şi din mărginime, alături de alte gustări "minimaliste" dar delicioase, cum ar fi "pita cu untură şi ceapă prăjită" sau "brânză de burduf tăvălită prin terci de mălai", la fel, preparat doar din două, maxim trei ingrediente. Turiştii sunt încântaţi şi nu ratează ocazia să comande "clepezeu" sau "pită cu unsoare" atunci când pun piciorul în Piaţa Mare şi Piaţa Mică sau ajung pe la pensiunile din împrejurimi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel