Claudiu Octavian Ceti a explicat cum de s-au găsit spaţii pentru noi parcuri şi locuri de joacă în Sectorul 5
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Într-un oraş sufocat, în care spaţiile verzi şi locurile de joacă dispar în loc să apară altele noi, la Sectorul 5 situaţia stă altfel. 

Claudiu Octavian Ceti, președinte C.A. al companiilor municipale Sector 5, a explicat cum de a reuşit actuala administraţie să găsească noi spaţii pe care să fie amenajate parcuri şi locuri de joacă pentru copii, în cartiere. Secretul: scoaterea directorilor şi a funcţionarilor din birouri şi trimiterea lor pe teren. 

"Locurile de joacă de pe raza Sectorului 5 au fost reabilitate, marea majoritate, au fost şi făcute noi parcuri şi locuri de joacă. O dată cu ieşirea în teren şi o dată cu campania desfăşurată de către primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi scoaterea directorilor şi a funcţionarilor din primărie în teren, s-au identificat noi locuri care au fost reamenajate, care au fost reabilitate, locuri de joacă modernizate, bănci schimbate, fântâni refăcute. Uşor-uşor, vă daţi seama că lucrurile nu se pot face peste noapte, avem şi noi o capacitate de lucru, lucrurile se schimbă. Acest lucru nu l-am constatat doar noi prin numărul de comenzi primite de la primărie – noi lucrăm doar la comandă (n.r. – companiile Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructura S5 SA)... Prin dispoziţiile date, încercăm să reabilităm tot sectorul. Vă daţi seama, e un proiect care se desfăşoară pe mai mulţi ani, iar nimic nu se face fără bani.

Sectorul 5 nu are mai mulţi bani (n.r. – decât Primăria Generală), dar are o strategie de dezvoltare. Gândiţi-vă că sectoarele 5 şi 4 sunt cele care au cei mai puţini bani care vin în mod direct, cu tot cu cote primite", a declarat, la DC News, Claudiu Octavian Ceti.

VIDEO: 

 

În interviul acordat DC News, Claudiu Octavian Ceti a explicat că primarul Piedone a dispus ca toţi directorii din primărie să iasă din birouri şi să meargă pe teren pentru a vedea problemele reale ale Sectorului 5 şi nu doar să stea în spatele unor uşi închise şi să dezbată "strategii de dezvoltare" pe hârtie. 

"Primarul Sectorului 5 ne-a trasat nouă, celor care facem parte din echipa dumnealui, o singură sarcină: cetăţeanul primează! Probabil că aţi observat: şedinţe operative dimineaţa, ieşiri în teren. Cred că cetăţenii au început să-i vadă pe toţi directorii ieşind din casă, să îi vadă umblând pe stradă, să îi vadă în acţiune, nu stând în birouri şi – eu ştiu – discutând despre aşa spuse strategii de dezvoltare pe hârtie.

Discutăm de practică aici, iar abordarea, la fel cum se practică şi în companii, este aceeaşi şi este unitară atât în primărie cât şi în companiile Sectorului 5", a declarat Claudiu Octavian Ceti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel